Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kako pripravimo čokoladni ganache?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
kako pripravimo cokoladni ganache

Za čokoladni ganache sta potrebni le dve sestavini, njegova uporaba pa je neskončna. Naj bo tole kot vodnik za pripravo čokoladne kreme doma.

Za čokoladni ganache sta potrebni le dve sestavini, njegova uporaba pa je neskončna. Naj bo tole kot vodnik za pripravo čokoladne kreme doma.

Čokoladni ganache je v bistvu mešanica čokolade in sladke segrete smetane, običajno uporabljene v razmerju 1:1. Čokoladni ganache je svilnata in sijoča stalnica v kuhinji vsakega slaščičarja ali slaščičarke. Poleg tega, da stoji za enostavno in hitro pripravo, je njegova uporaba zelo vsestranska. Čokoladni ganache je lahko uporabimo kot nadev, preliv, plast torte ali kot omako v katero namočimo sveže sadje.

1. Samo dve sestavini za pripravo čokoladnega ganacha?

Ja, tako je. Čokoladni ganache stoji za enostavno pripravo katera zajema samo dve sestavini. Potrebujemo:

  • sladko smetano za stepanje. A kot že nekajkrat povedano, tesno se držimo sestavin recepta. V tem primeru ne uporabljamo sladke smetane z nižjo vrednostjo maščob, mleka ali katere koli druge tekočine, ker se ganache ne bo pravilno strdil.

  • čokolado. Uporabite lahko temno čokolado, (priporočeno), mlečno ali belo čokolado.

Pri pripravi domačega čokoladnega ganacha uporabimo sestavini v razmerju 1:1.

BAM zanimivost: veš, da je čokoladni ganache osnova za čokoladne truffle?

2. Kako pripravimo čokoladni ganache?

BAM čokoladne kapljice damo v toplotno odporno stekleno ali kovinsko posodo.

Na štedilniku segrejemo smetano, da je tik pred tem, da zavre. Če zavre, bo smetana prevroča in lahko čokolado zažge. Ko opazimo, da ob robovih naredi rahlo mehurčke, jo odstranimo z ognja in z njo takoj prelijemo čokolado.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Pustimo stati nekaj minut, preden sestavini premešamo.

Mešamo toliko časa, da dobimo do gladko strukturo.

Ko sta čokolada in sladka smetana premešani, čokoladni ganache takoj uporabite. Z njim lahko prelijemo torte, kolačke, sladoled ali vanj namočimo sveže sadje. Če pa počakamo približno 2 uri in pustimo, da se popolnoma ohladi, lahko čokoladni ganache zajamemo z žlico in razmažemo po sladicah.

3. Čokoladni ganache v dresirni vrečki

Če želimo svoje sladice okrasiti s čokoladno kremo, definitivno izberemo čokoladni ganache. Ko se ohladi in strdi, ga lahko nanesemo na svoje priljubljene čokoladne kolačke.

Če ste kdaj ustvarjali improvizirane dresirne vrečke, je prišel čas, ko jih bo potrebno zamenjati za nekaj dresirnih vrečk višjega cenovnega razreda, ki med uporabo ne bodo počile. Nasvete, kako ravnati z dekoracijo in dresirno vrečko, si lahko preberete tukaj.

4. Čokoladni ganache lahko tudi stepemo? 

Ja, čokoladni ganache lahko popeljemo še eno stopničko višje. Zdaj pomislimo na stepeno masleno kremo. Čokoladni ganache sicer ne bo tako čvrst, a bo vseeno primeren za dekoracijo. Ko se čokoladni ganache popolnoma ohladi, ga stepemo na srednji do visoki hitrosti, dokler ne postavne svetle barve in puhaste teksture, trajalo bo približno 4 minute. Dobimo dekadentno čokoladno peno podobni glazuro, da pri tem nismo uporabili sladkorja. Super, ne?

5. So kakšne posebnosti, da moj čokoladni ganache res uspe?

Seveda. Čokolada naj bo v res drobnih delcih, bolj kot bo drobna, tem hitreje se stopi s smetano. Če je čokolada v velikih velikih kosih, se ne bo popolnoma stopila. In če se čokolada ne topi, čokoladni ganache ne uspe.

Toplo sladko smetano prelijemo čez čokoladne kapljice in pustimo stati nekaj časa, preden premešamo. V tem času se bo čokolada zmehčala in začela topiti, kar pomeni, da vam je ne bo treba preveč mešati.

Za pripravimo obvezno uporabimo stekleno ali kovinsko posodo. Plastična skleda se lahko stopi. Uporabite pravo čokolado; poceni čokoladna povzroči nastanek zrnatega ganacha.

Z žlico ali majhno gumijasto lopatko premešamo čokolado in toplo smetano. Ne uporabljamo metlice. Metlica za stepanje v nežno topljeno čokolado vnese preveč zraka, kar lahko povzroči, da se maščoba loči, rezultat pa bo masten čokoladni ganache.

Recept za pripravo čokoladnega ganacha čaka tukaj.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno