Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

BAM čokolada in načini uporabe

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
bam cokolada in nacini uporabe

BAM je vrhunska linija izdelkov ustvarjena z vizijo, da premium kvaliteto čokolade in izdelke za peko približamo tudi domačim ustvarjalcem slaščic.

Zdaj lahko z njo ustvarjajo tudi vsi ljubiteljski ustvarjalci sladic! Kolekcijo čokoladnih in kakavovih izdelkov za pripravo slaščic BAM smo sestavili iz skrbno izbranih čokolad ter kakava vrhunske kvalitete ter preverjeno odličnega okusa.

V kolekciji BAM čokolade, lahko najdete čokolade različnih vrst; od klasične temne, do takšne, ki je roza barve ne da bi za to potrebovali kakšna barvila. Ker je kolekcija tako raznovrstna, v spodnjem besedilu posredujem nekaj idej, kdaj uporabiti kakšno od čokolad.

1. BAM - temna čokolada

BAM Temna čokolada vas bo navdušila s svojo univerzalnostjo, saj jo resnično lahko uporabimo pri večini čokoladnih receptov. Idealna je tako za pripravo krem, ganašov, mousse-ov, sladoledov, piškotov, biskvitov, souflejih in drugih kremastih čokoladnih struktur. Uporabimo jo lahko tudi za modeliranje in pripravo čokoladnih dekoracij. Prav tako pa je znanstveno dokazano, da temna čokolada vsebuje določene snovi, ki imajo pozitiven vpliv na človeško telo. Še en razlog več, da posežete po temni čokoladi.

2.BAM - bela čokolada

Idealna je tako za vlivanje tablic, pralinejev in za pripravo krem, ganašov in mousse-ov. Uporabimo jo lahko tudi za pripravo čokoladnih dekoracij. Čokolada vsebuje pravo kakavovo maslo in pravo vanilijo, kar se odraža na pristnem čokoladnem okusu. Verjeli ali ne, bela čokolada pa se ne uporablja le za pripravo sladkih jedi. Belo čokolado, tako kot tudi mlečno ter temno, lahko uporabite tudi pri pikantnih jedeh, kjer je njena uporaba znana že dolga leta. Tako so Azteki že pred več kot tisoč leti ugotovili, da je kombinacija pekočih začimb ter čokolade odlična, kar so s pridom izkoriščali v svojih čokoladnih napitkih, ki so jim dodajali čili. Tako se še danes vse vrste čokolad uporabljajo v mehiški ter evropskih kuhinjah, predvsem v kombinacijah z začinjenimi mesnatimi jedmi, kjer so odlična dodatna začimba, ki izboljša okus glavne jedi.  

3. BAM - mlečna čokolada

Ima sladek in bolj blag okus od temne čokolade, pogosto pa lahko njen okus spominja na sveže mleko ali karamelo. Tako kot temna, je tudi mlečna čokolada idealna za kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Najbolje pa se obnese v receptu za sladico v kozarcu - trojna čokoladna krema.


4. Namigi za uporabo BAM čokolade

TOPLJENJE: BAM čokolada ima eno veliko prednost in to je, da je v obliki kapljic. Kapljice pri taljenju čokolade pomagajo, da se le ta enakomerno topi. Čokolado lahko topimo nad vodno kopeljo, kadar se nam res mudi ali nimamo druge možnosti, jo lahko sicer raztopimo v mikrovalovni pečici, vendar moramo zagotoviti sprotno mešanje, drugače se čokolada ne bo tako enakomerno raztopila. Priporočljivo je, da čokolado iz mikrovalovne pečice vzamemo vsakih deset sekund, jo premešamo, damo nazaj in postopek ponavljamo, dokler se čokolada ne raztopi.

Pri taljenju čokolade z vodno kopeljo (NAVODILA: za topljenje najprej v večjo kozico nalijemo vodo in nanjo položimo manjšo. Pazimo, da ne nalijemo preveč vode, saj se zgornja, manjša kozica, vode ne sme dotikati. Nato v manjšo kozico dodamo čokoladne kapljice oziroma manjše koščke čokolade.) pa je najbolj pomembno, da pazimo, da voda ne pride v stik s čokolado, saj lahko na tak način nastanejo grudice.

ČOKO-NASVET: bela čokolada je za topljenje najbolj občutljiva. Belo čokolado segrevajte počasneje in bodite res pozorni, da se zaradi previsokih temperatur ne segreje prehitro.

Stopljena čokolada je verjento najbolj okusna takrat, ko se čudovito preliva po kaskadah čokoladne fontane. Za fontano je priporočljiva posebna čokolada, ki je namenjena prav za topljenje v čokoladni fontani. Od drugih čokolad se razlikuje po tem, da vsebuje veliko več kakavovega masla, ki poskrbi, da je čokolada lepo tekoča in da omogoča svilnato gladek pretok skozi fontano. Izbirate lahko med BAM belo, mlečno ali temno čokolado za fontano.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno