
Sestavine:
- 500 ml mleka
- 50g sladkorja
- 50g BAM kapljic bele čokolade
- 3 rumenjaki
- 40g koruznega škroba
- 1 čajna žlička BAM vanilja paste
- ščepec soli
Navodila za uporabo:
1
V posodi zmešamo rumenjake, polovico sladkorja, koruzni škrob in ščepec soli. Mešamo, dokler ne dobite gladke mase. V drugi posodi segrejemo mleko in preostali sladkor do vretja. Pazimo, da mleko ne zavre.
2
Ko sta mešanica rumenjakov in mleka dobro premešani, ju vrnemo nazaj v posodo z ostalim vročim mlekom. Posodo postavimo nazaj na štedilnik in kuhamo na srednjem ognju ter nenehno mešamo. Dodamo še BAM čokoladne kapljice.
3
Puding naj se kuha toliko časa, da se zgosti, kar običajno traja približno 5-7 minut. Ko puding doseže želeno gostoto, odstranimo posodo s štedilnika. Vmešamo BAM vaniljevo pasto in puding prelimo v posodice za serviranje.
4
Puding naj se kuha toliko časa, da se zgosti, kar običajno traja približno 5-7 minut. Ko puding doseže želeno gostoto, odstranimo posodo s štedilnika. Vmešamo BAM vaniljevo pasto in puding prelimo v posodice za serviranje.
5
Pustimo, da se puding ohladi pri sobni temperaturi, nato ga postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, da se dobro ohladi in strdi. Pred serviranjem lahko puding okrasimo po želji. K pudingu se odlično podajo liofilizirane maline, sladkorne penice ali sveže sadje.