1. Korak
Pečico segrejemo na 170°C. 150 g čokolade stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Rumenjake bledo stepemo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo ter premešamo.
2. Korak
Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom primešamo ohlajeno čokolado; na maso presejemo moko s kakavom in z ročnim mešalnikom na nizki hitrosti premešamo, da se sestavine povežejo. Nazadnje z lopatko v dveh korakih primešamo sneg beljakov.
3. Korak
Pekač, premera 18 cm, obložimo s papirjem za peko (dno), obod pa namažemo z maslom in posujemo z moko (odvečno moko stresemo). V pekač enakomerno razporedimo maso in pečemo 15 minut z rahlo odprtimi vrati pečice (med vrata zataknemo kuhalnico), nato vrata pečice zapremo in pečemo še 40 minut.
4. Korak
Pečeno torto 20 minut ohlajamo v pekaču, nato jo vzamemo iz pekača in do mlačnega ohladimo na mreži. Medtem ko se hladi, marmelado gladko zmešamo in jo segrejemo.
5. Korak
Mlačen biskvit prerežemo na tri enake diske, hrustljavo skorjico odstranimo. Spodnji del damo na podstavek in namestimo obroč. Takoj ga premažemo s 50 g marmelade in pokrijemo z drugim diskom. Narahlo potisnemo, premažemo s 50 g marmelade in pokrijemo s tretjim diskom, tako da zgornji del obrnemo na marmelado. Premažemo z ostalo marmelado (30 g) in pustimo, da se torta ohladi.
6. Korak
Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo v celoti gladko premažemo z marmelado. Počakamo, da se marmelada nekoliko posuši. S pomočjo dveh paletnih nožev torto prestavimo na mrežo in pripravimo glazuro.
7. Korak
Čokolado z maslom stopimo nad paro in odvzamemo nekaj žlic, ki jo bomo potrebovali za napis; ostali čokoladi dodamo olje in dobro premešamo. Čokolado ohladimo do mlačnega in jo od sredine navzven prelijemo po torti. S pomočjo paletnega noža jo enakomerno, gladko premaže- mo. Torto z mrežo vred prestavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Ko se strdi, torto s pomočjo dveh paletnih nožev prestavimo nazaj na podstavek in jo dekoriramo s prihranjeno čokolado.
8. Korak
Torto hranimo na približno 18°C, če pa jo imamo v hladilniku, jo dve uri pred postrežbo držimo na sobni temperaturi.