1
Pečico segrejemo na 170°C. 150 g čokolade stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Rumenjake bledo stepemo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo ter premešamo.
2
Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom primešamo ohlajeno čokolado; na maso presejemo moko s kakavom in z ročnim mešalnikom na nizki hitrosti premešamo, da se sestavine povežejo. Nazadnje z lopatko v dveh korakih primešamo sneg beljakov.
3
Pekač, premera 18 cm, obložimo s papirjem za peko (dno), obod pa namažemo z maslom in posujemo z moko (odvečno moko stresemo). V pekač enakomerno razporedimo maso in pečemo 15 minut z rahlo odprtimi vrati pečice (med vrata zataknemo kuhalnico), nato vrata pečice zapremo in pečemo še 40 minut.
4
Pečeno torto 20 minut ohlajamo v pekaču, nato jo vzamemo iz pekača in do mlačnega ohladimo na mreži. Medtem ko se hladi, marmelado gladko zmešamo in jo segrejemo.
5
Mlačen biskvit prerežemo na tri enake diske, hrustljavo skorjico odstranimo. Spodnji del damo na podstavek in namestimo obroč. Takoj ga premažemo s 50 g marmelade in pokrijemo z drugim diskom. Narahlo potisnemo, premažemo s 50 g marmelade in pokrijemo s tretjim diskom, tako da zgornji del obrnemo na marmelado. Premažemo z ostalo marmelado (30 g) in pustimo, da se torta ohladi.
6
Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo v celoti gladko premažemo z marmelado. Počakamo, da se marmelada nekoliko posuši. S pomočjo dveh paletnih nožev torto prestavimo na mrežo in pripravimo glazuro.
7
Čokolado z maslom stopimo nad paro in odvzamemo nekaj žlic, ki jo bomo potrebovali za napis; ostali čokoladi dodamo olje in dobro premešamo. Čokolado ohladimo do mlačnega in jo od sredine navzven prelijemo po torti. S pomočjo paletnega noža jo enakomerno, gladko premaže- mo. Torto z mrežo vred prestavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Ko se strdi, torto s pomočjo dveh paletnih nožev prestavimo nazaj na podstavek in jo dekoriramo s prihranjeno čokolado.
8
Torto hranimo na približno 18°C, če pa jo imamo v hladilniku, jo dve uri pred postrežbo držimo na sobni temperaturi.