Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Tiramisu z borovnicami in limono

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
tiramisu z borovnicami in limono bo osvezilna popestritev klasicnega tiramisuja

Klasični tiramisu je sladica, kjer glavno vlogo igra kava. Pridružijo se ji še kakav v prahu, baby piškoti, sladka stepena smetana in mascarpone sir.


Tokrat pa bomo kavo in kakav v prahu zamenjali z limoninom curdom in borovnicami in postregli tiramisu z borovnico in limonami. Limona in borovnica sta dve sestavini, ki ju mogoče ne bi takoj povezali, a ko jih okusite v tem receptu, vam bo žal, da tega niste naredili že prej!

Kako pa naj bo moj tiramisu zares dober?


Pri namakanju uporabite tehniko "hitrega namakanja". Dovolj je hiter potoppiškota na spodnji in zgornji strani. Če piškote namočimo preveč, se bodo skoraj zagotovo plasti sesedle. Za stepanje rumenjakov in sladkorja uporabi vodno kopel. A pazi, da se pri stepanju rumenjakov in sladkorja, posoda ne dotika vode. Ne mešaj preveč: ko smetano vmešaš v mascarpone, smetane ne mešaj preveč, sicer lahko postane zrnata. Tiramisu se dobro obdrži, zato ga lahko pripravite dan ali dva vnaprej.


Več nasvetov za pripravo tiramisuja najdeš tukaj.


Ta recept za tiramisu z borovnico in limono je primeren tudi za otroke, saj ne vsebuje kave kot je ta ena izmed glavnih sestavin pri recept za klasični tiramisu.


Poleg ali namesto tiramisuja z borovnicami in limono lahko postrežete tudi: 


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Tiramisu z borovnicami in limono

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 7 velikih jajčnih beljakov
  • 2 veliki jajci
  • 200 g sladkorja (+ dve dodatni žlici)
  • 150 ml limoninega soka
  • 50 g limonine lupinice
  • ščep soli
  • 60 g neslanega masla
  • 15 g sladke smetane
  • baby piškote

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednje veliki posodi zmešajte rumenjake, cela jajca in sladkor, dokler se ne povežejo med seboj. Dodajte limonin sok, limonino lupinico in sol. Dodajte še maslo in med stalnim mešanjem kuhajte na srednje nizkem ognju, dokler se zmes ne zgosti do konsistence, ki je podobna omaki, to bo trajalo približno 5 minut. Limonin curd takoj precedite skozi drobno cedilo v srednje veliko skledo in dodajte sladko smetano. Pokrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

1. Korak

Belo čokolado s pomočjo vodne kopeli stopite. Sladko smetano stepajte toliko časa, da nastanejo čvrsti vrhovi. Kremni sir mascarpone z mešalnikom mešajte približno eno minutro. Dodajte stopljeno čokolado in mešajte, dokler se ne poveže. V zmes primešajte ¼ stepene smetane. Nato dodajte še preostalo stepeno smetano in premešajte.

1. Korak

Eno plast baby piškotov postavimo na izbran pekač pravokotne oblike. Z žlico ali čopičem za pecivo pokapajte BAM preliv borovnica, dokler ne bodo vsi piškoti premazani s prelivom. Polovico limoninega curda razporedite plasti z borovničevim prelivom. Nato sledi polovica kreme z mascarpone sirom. Zaporedje še enkrat ponovimo s preostalimi sestavinami in okrasimo s svežo limonino lupinico. Pred serviranjem postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,04 €
Skupaj:
9,36 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno