Klasični tiramisu je sladica, kjer glavno vlogo igra kava. Pridružijo se ji še kakav v prahu, baby piškoti, sladka stepena smetana in mascarpone sir.
Tokrat pa bomo kavo in kakav v prahu zamenjali z limoninom curdom in borovnicami in postregli tiramisu z borovnico in limonami. Limona in borovnica sta dve sestavini, ki ju mogoče ne bi takoj povezali, a ko jih okusite v tem receptu, vam bo žal, da tega niste naredili že prej!
Kako pa naj bo moj tiramisu zares dober?
Pri namakanju uporabite tehniko "hitrega namakanja". Dovolj je hiter potoppiškota na spodnji in zgornji strani. Če piškote namočimo preveč, se bodo skoraj zagotovo plasti sesedle.
Za stepanje rumenjakov in sladkorja uporabi vodno kopel. A pazi, da se pri stepanju rumenjakov in sladkorja, posoda ne dotika vode.
Ne mešaj preveč: ko smetano vmešaš v mascarpone, smetane ne mešaj preveč, sicer lahko postane zrnata.
Tiramisu se dobro obdrži, zato ga lahko pripravite dan ali dva vnaprej.
Več nasvetov za pripravo tiramisuja najdeš tukaj.
Ta recept za tiramisu z borovnico in limono je primeren tudi za otroke, saj ne vsebuje kave kot je ta ena izmed glavnih sestavin pri recept za klasični tiramisu.
Poleg ali namesto tiramisuja z borovnicami in limono lahko postrežete tudi: