BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Slivova pita

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9
slivova pita izvira iz svabskega mesta augsburg in velja za pristno bavarsko kulinaricno specialiteto strezejo jo tudi med oktoberfestom

Ena najljubših nemških sladic, Zwetschgenkuchen, je zelo priljubljena tudi v sosednji Avstriji in Švici. Slivova pita izvira iz švabskega mesta Augsburg in velja za pristno bavarsko kulinarično specialiteto. Strežejo jo tudi med Oktoberfestom.

Slivova pira je posejana s svežimi slivami in je kot takšna lahka, sočna in bo odličen spremljevalec močne kave, desertnih vin ali nekaterih nemških vrst piva. Mnogi jo imajo za poletno sladico, saj sezona sliv traja od maja do oktobra.

Sestavine, ki jih bomo uporabili za pripravo slivove pite:

  • Slive. Za najboljše rezultate uporabite sveže, zrelo sadje. 
  • Jajca. V tem receptu se izogibajte uporabi zelo velikih jajc.
  • Sladkor. V tem receptu bomo uporabili rjavi sladkor, saj testu doda globino okusa sladkobo. Prav tako mu da temnejšo barvo.
  • Maslo. Če vaše slive niso zelo sočne, lahko polovico zahtevanega masla nadomestite z oljčnim oljem in pita bo imela še bolj vlažno strukturo.
  • Vanilija. Vanilija bo testo prepojila z okusom.
  • Cimet. Zaradi grelne, dišeče začimbne arome. Po želji lahko nadomestite ali dodate muškatni orešček.
  • Soda bikarbona, ker pomaga testu vzhajati.
  • Sol.

Slivova pita se dobro razume tudi z jabolčno pito ali ocvrtimi jabolčnimi obročki.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 300 g sliv
  • 140 g stopljenega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička BAM vanilijeve paste
  • 1/2 žličke cimeta
  • 5 jajc
  • 240 g moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli sladkor v prahu (po potrebi za posip po piti)

Navodila za uporabo:

1
Pečico segrejemo na 180°C. Namastimo pekač za pito s premerom 25 cm. Slive operemo in razpolovimo, odstranimo peščišča in narežemo na kolesca. Stopljeno maslo, sladkor, BAM vanilijevo pasto in cimet penasto stepemo, da zmes postane kremasta. Med nenehnim stepanjem postopoma dodajamo jajca in stepamo, da postanejo zračna.
2
Moko presejemo, zmešamo s sodo bikarbono in soljo ter jo ročno, z lopatko ali leseno žlico, postopoma vmešamo v maso. Testo prelijemo v pekač za pite. Pogladimo z lopatko ali hrbtno stranjo žlice in rezine sliv razporedimo po vrhu v koncentričnem vzorcu, začnemo na sredini in se pomaknemo proti obodu.
3
Pečemo 50 minut. Odstranimo pito iz pečice in pustimo, da se nekaj minut ohladi, preden jo vzamemo pekača. Slivovo pito potresemo s sladkorjem v prahu (po želji).

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
9,90 €8,91 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno