
Sestavine:
- 300 g sliv
- 140 g stopljenega masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 žlička BAM vanilijeve paste
- 1/2 žličke cimeta
- 5 jajc
- 240 g moke
- 2 žlički sode bikarbone
- 1/2 žličke soli sladkor v prahu (po potrebi za posip po piti)
Ena najljubših nemških sladic, Zwetschgenkuchen, je zelo priljubljena tudi v sosednji Avstriji in Švici. Slivova pita izvira iz švabskega mesta Augsburg in velja za pristno bavarsko kulinarično specialiteto. Strežejo jo tudi med Oktoberfestom.
Slivova pira je posejana s svežimi slivami in je kot takšna lahka, sočna in bo odličen spremljevalec močne kave, desertnih vin ali nekaterih nemških vrst piva. Mnogi jo imajo za poletno sladico, saj sezona sliv traja od maja do oktobra.
Sestavine, ki jih bomo uporabili za pripravo slivove pite:
Slivova pita se dobro razume tudi z jabolčno pito ali ocvrtimi jabolčnimi obročki.