
Sestavine:
- 500 g listnatega testa
- BAM vanilijeva krema
- 1 l mleka
- 100 g svežih malin
- BAM preliv slana karamela
- Pražene pistacije (za dekoracijo)
Mille Feuille, znana tudi kot Napoleonova torta, je ena izmed najbolj elegantnih francoskih sladic, ki s svojo bogato zgodovino in prefinjeno pripravo navdušuje sladokusce po vsem svetu. Njeno ime, ki v francoščini pomeni "tisoč listov," se nanaša na številne tanke plasti hrustljavega listnatega testa, med katerimi se nahaja kremasta vaniljeva krema.
Z uporabo kupljenega listnatega testa in BAM vaniljevo kremo, lahko to sladico pripravimo hitreje in enostavneje, ne da bi pri tem izgubili na okusu in prefinjenosti. Ko klasični Mille Feuille nadgradimo z dodatkom svežih malin ter BAM preliva slana karamela, nastane osvežujoča in barvita različica te prefinjene sladice, ki je popolna za poletne dni. Kombinacija hrustljavega testa, gladke BAM vaniljeve kreme in sočnih malin ustvari harmonijo okusov in tekstur, ki očara vsakega sladokusca.
Priprava Mille Feuille z malinami ter slano karamelo zahteva nekaj natančnosti, a končni rezultat je vreden vsakega truda.
Preveri še ostale BAM recepte z vanilijevo kremo: