Sestavine:
- Paket listnatega testa
- 70 g BAM mešanice za vanilijevo kremo
- 2 dl mleka
- Limonina lupinica
- Cimet v prahu
Pastel de nata je slavna portugalska sladica, ki je postala simbol portugalske kulinarike.
Njihova bogata zgodovina sega v 18. stoletje, ko so bili prvič ustvarjeni v samostanski pekarni v Lizboni. Danes jih najdemo po vsej Portugalski in so priljubljena sladica tako med domačini kot med turisti.
Priprava pastel de nata je prava umetnost, vendar s tem preprostim receptom lahko tudi vi uživate v okusu pristne portugalske sladice kar v udobju svoje kuhinje.
Pečico segrejte na 220°C in pripravite modelčke za peko muffinov.
Listnato testo razvaljajte na tanko z modelčki za piškote izrežite kroge.
Vsak kos testa položite v modelčke ter ga s prsti oblikujte v skodelice.
V kozici zmešaj mleko skupaj z limonino lupinico.
BAM mešanico za vanilijevo kremo postopoma dodajajte v limonino mleko in z metlico dobro premešajte.
Zmes pustite počivati 3 minute, nato ponovno premešajte dokler ne dobite želene konsistence vanilijeve kreme.
Z žlico napolnite pripravljene skodelice iz listnatega testa s kremo, pustite malo prostora na vrhu.
Ko so pastel de nata pečeni, jih vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladijo. Nato jih potresite s cimetom v prahu.
Postrezite jih tople ali hladne in uživajte v okusu pristne portugalske sladice.