Medenjaki z mehko sredico in hrustljavo zunanjostjo
Čas priprave:
35 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
11
|
|
Prepričani smo, da so medenjaki prva misel, ko pomislimo na božične piškote. No, po božičnih sladkornih piškotih seveda! Po spodnjem receptu lahko medenjake spečete tako, da bodo mehki ali hrustljavi, kot si pač želite. Testo za medenjake bo popolno za izrezovanje z vašimi najljubšimo modelčki za piškote. Narejeno je z najokusnejšimi zimskimi začimbami, vključno z veliko ingverja in cimeta. Seveda smo mu dodali tudi BAM vanilijevo pasto, ker si pač... Peke pravih piškotov skoraj ne moremo predstavljati brez nje.
Medenjaki, pečeni v vaši pečici, bodo zagotovo poskrbeli, da bo vaš dom neverjetno dišal.
Seveda pa se lahko poigrate in v testo dodate le tiste začimbe in njihove količine prilagodite, kakor želite. In seveda, več prelivov in posipov, ki jih želite dodati, bolj bo! Ne pozabite na obliko klasičnih božičnih figuric.
Z medenjaki pa se odlično razumejo tudi: