Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Masterchef izziv - Sladica Rdeči nagelj

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
masterchef izziv - sladica rdeci nagelj

MasterChef je obiskala slaščičarska mojstrica Urška Pikec, ki je pripravila izziv brez recepta. Tekmovalci so morali sladico ustvariti zgolj na podlagi opisa, ne da bi jo videli vnaprej.


"Rdeči nagelj" je vključeval številne zapletene elemente, kot so nežna aroma pistacije, eliksir iz vrtnic in mousse iz bele čokolade in ličija. Skrivnostno ledeno srce s sladko-kislo harmonijo maline in ličija je bilo presenečenje v središču sladice. Tekmovalci so se morali zanesti na svoje kulinarično znanje, domišljijo in natančnost pri izvedbi, saj je bil izziv zahteven. Tistemu, ki bi bil najbližje originalu, je pripadla značka imunitete.


Za lažje ustvarjanje sladice pa vam prilagamo naš recept za pripravo sladice po vzoru MasterChef-a, obogaten z okusi naših BAM izdelkov. Prepričani smo, da boste s pomočjo naših namigov in trikov ter kakovostnih sestavin ustvarili čudovito čarobno rdečo sladico kar v udobju vaše domače kuhinje.


Sledite našim korakom in doživite čarobnost slaščičarske umetnosti kar v svojem domu. Pripravite se na nepozabno kulinarično doživetje, ki bo navdušilo vaše brbončice in razvajalo vaše goste.


Srečno ustvarjanje in uživanje v vsakem grižljaju!


Poglejte še druge recepte, kateri so bili ustvarjeni v oddaji Masterchef:


RECEPT: Karimova sladica “Sladke sanje” 

RECEPT: Sacher torta z ganašem iz temnega piva in mascarpone kremo z vanilijo

RECEPT: Sufle z malinami izpod rok masterchef mojstra

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Masterchef izziv - Sladica Rdeči nagelj

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 1 beljak
  • 1 žlica tekoče glukoze
  • 350 g sladkorja v prahu
  • Rdeče žametno pršilo
  • Zlate bleščice

Navodila za uporabo:

1. Korak

Beljake stepemo v čvrst sneg, medtem ko rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Nato dodamo mlete pistacije in moko ter previdno primešamo sneg beljakov. Za dodaten okus in sočnost uporabimo BAM pistacijin namaz, ki bo biskvitu dodal globino in bogastvo okusa pistacije.

2. Korak

Maso enakomerno razporedimo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 15-20 minut, oziroma dokler biskvit ni lepo zlato rjave barve. Ko je pečen, ga pustimo, da se ohladi, preden nadaljujemo s pripravo sladice.

1. Korak V manjšem loncu segrejemo maline s sladkorjem, dokler se maline ne razpustijo in sladkor popolnoma raztopi.

Za osvežujočo noto in sladko-kislo harmonijo v središču sladice uporabimo malinov džem brez dodanega sladkorja. Ta džem bo dodal svežino in intenziven okus malin, ki se bo odlično ujemal z ostalimi okusi vaše sladice. Ledeno srce iz malinovega džema bo prijetno presenečenje pri vsakem ugrizu, kar bo vašo sladico naredilo še bolj privlačno in okusno. Zmes pretlačimo skozi sito, da dobimo gladko omako.

2. Korak

Omako nalijemo v kalup in ga postavimo v zamrzovalnik, kjer pustimo, da se omaka popolnoma zamrzne.

1. Korak

Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado in pustimo, da se ta ohladi na sobno temperaturo.

2. Korak

Smetano stepemo v čvrst sneg.

3. Korak

Ko se čokolada ohladi, ji primešamo nasekljane koščke ličija in nežno vmešamo stepeno smetano.

4. Korak

Pripravljen mousse bele čokolade natočimo v kalup, pri čemer na sredino dodamo ledeno srce.

Pri pripravi moussa iz bele čokolade moramo biti pozorni na kakovost sestavin in natančnost pri temperiranju čokolade, saj bo to ključno vplivalo na končno konsistenco in okus moussa. Mousse iz bele čokolade bo dodal nežno sladkobo in kremasto teksturo vaši sladici, ki se bo kar stopila v ustih, pričaral pa bo tudi nepozaben okusno-gurmanski užitek.

1. Korak

Ko so vsi elementi pripravljeni, na biskvit položimo mousse bele čokolade in ličija v katerem se skriva tudi čokoladno srce. Idealno je, da sladico postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se dobro ohladi in strdi.

1. Korak

Ko je sladica dobro ohlajena, jo prelijemo s čudovito rdečo čokoladno glazuro, ki smo jo predhodno stopili nad vodno kopeljo.


Sladko-kiselkast okus jagodne čokolade bo okrepil že tako okusno sladico, medtem ko bo živahna barva čokolade poskrbela za privlačen vizualni vtis. Obliv iz jagodne čokolade bo vašo sladico oplemenitil s čudovitim sijajem, ki bo zagotovo pritegnil poglede in vzbudil apetit.

1. Korak

Segrejemo žlico glukoze, da postane topla. To dodamo beljakom in dobro premešamo, da se glukoza in beljak združita.

2. Korak

Dodamo večino sladkorja v prahu ter mešamo, dokler ne dobimo testa. Na delovno površino potresemo preostanek sladkorja v prahu. Testo preložimo na sladkano površino in gnetemo, dokler ne postane mehko, prožno in gladko.


Oblikujemo nageljnov cvet ter ga postavimo na vrh naše sladice.

1. Korak

Sladico popršimo še z rdečim žametnim pršilom ter posujemo z zlatimi bleščicami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,12 €
Skupaj:
28,08 €

O avtorju

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno