BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Karimova sladica 'Sladke sanje' iz Masterchefa

  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28
karimova sladica sladke sanje iz masterchefa

Karimova sladica, predstavljena v novi sezoni Masterchefa, je pravo umetniško delo kulinarike, ki s svojo kompleksnostjo, dovršenostjo in neustavljivo kombinacijo okusov osupne vsakogar, ki išče kulinarično izjemnost. Sestavljena je iz sedmih premišljenih komponent, vsaka z lastnim edinstvenim karakterjem, ki skupaj predstavljajo harmonijo najboljših BAM sestavin, združenih v dekadentno in elegantno celoto.


Prva plast, biskvit macaron, izdelan iz posebne BAM mešanice za makrone poda sladici osnovo z rahlo hrustljavo zunanjo plastjo in mehko notranjostjo, ki se topi v ustih. Ta se čudovito dopolnjuje z naslednjo plastjo, čokoladno jagodni ganache, ki je prava simfonija okusov, kjer se prepleta intenzivnost temne čokolade z živahnostjo jagod, kar ustvarja bogat, kremast sloj, ki doda sladici luksuzni pridih.

Kokosov biskvit dacquoise dodaja rahlo in mehko teksturo, v katero je vpletena svežina kokosa, ki se prefinjeno združi z bogato aromo mandljev, kar daje sladici eksotičen dotik. Naslednja komponenta je malinov džem, pripravljenim iz BAM Malinovega džema brez dodanega sladkorja, kjer se prepleta sladkoba malin z rahlo kiselkastim pridihom, za uravnoteženje okusov.


Zadnja komponenta, hrustljava čokoladna lešnikova sredica, prinaša globino s kombinacijo praženih lešnikov in temne čokolade, za teksturni kontrast.


Sladica je okrašena z meringo, koščki malin in mete. Vsaka komponenta Karimove sladice je skrbno izbrana in pripravljena z namenom, da se dopolnjuje z ostalimi, kar ustvarja nepozabno kulinarično izkušnjo. Sledite receptu in osupnite svoje goste.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Karimova sladica 'Sladke sanje' iz Masterchefa

  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28

Sestavine:

  • 4 jajčni beljaki
  • 200 g sladkorja v prahu
  • Ščepec soli
  • žlička limoninega soka
  • 100 g fino mletega kokosa
  • 100 g fino mletih mandljev
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 6 jajčnih beljakov
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • Ščepec soli
  • 2 veliki kumari
  • 250 ml vode
  • Sok 1 limone
  • 2-4 žlice sladkorja (ali po okusu)
  • 2-3 čajne žličke želatine v prahu (ali agar agar za vegetarijansko različico)
  • Ščepec soli

Navodila za uporabo:

1. Korak Za pripravo meringe najprej segrejte pečico na 120°C in pekač obložite s papirjem za peko. Ločite 4 jajčne beljake od rumenjakov, pazite, da se med beljake ne prikrade rumenjak. Beljake stepajte z električnim mešalnikom, dodajte ščepec soli (in po želji kis ali limonin sok za stabilnost) ter stepajte, dokler ne postanejo penasti. Postopoma vmešajte 200 g sladkorja, žlico po žlico, dokler masa ne postane sijoča in dovolj čvrsta, da ostane na metlicah. Maso prenesite v dozirno vrečko in oblikujte večje kapljice/kupčke, ki naj imajo mehke vrhove. Pecite približno 45 minut do 1 uro na 100°C, dokler meringe niso suhe na dotik in se lahko brez težav odlepijo od papirja. Pustite, da se ohladijo v pečici z rahlo odprtimi vrati, da se izognejo nenadnemu padcu temperature in morebitnemu sesedanju.
1. Korak Za pripravo strjenega malinovega želeja kot vložek za torto uporabite 200g BAM Malinovega džema brez dodanega sladkorja in 3 čajne žličke agar agarja. Najprej agar agar zmešajte z 120 ml hladne vode in pustite nekaj minut, da se namoči. Medtem segrejte BAM Malinov džem na srednji temperaturi, dokler ne postane tekoč, pazite pa, da ne zavre. Segretemu džemu dodajte predhodno pripravljeno agar agar mešanico, vse skupaj privedite do rahlega vrenja in med nenehnim mešanjem kuhajte še 2-3 minute, da se agar popolnoma raztopi. Nato zmes previdno vlijte na pekač, obložen s peki papirjem ali silikonsko podlago, za enakomerno plast. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa za nekaj ur postavite v hladilnik, da se popolnoma strdi. Ko je žele trd, z ostrim nožem ali modelčkom izrežite oblike, ki se prilega na sredo Karimove sladice. 
1. Korak Za izdelavo kokosovega biskvita dacquoise začnite z ogrevanjem pečice na 180°C in obložite dva pekača s papirjem za peko. Zmešajte 100 g fino mletega kokosa in 100 g fino mletih mandljev z 200 g sladkorja v prahu. V ločeni skledi stepajte 6 jajčnih beljakov s ščepcem soli do mehkih vrhov, postopoma dodajajte 50 g kristalnega sladkorja, dokler ne dobite čvrstega in sijočega snega. Nežno vmešajte suho mešanico v stepene beljake, da ohranite zračnost mase. Razdelite zmes na pripravljena pekača, gladko poravnajte in pecite 20-25 minut ali dokler biskvit ne postane zlato rjav in čvrst na dotik. Po peki pustite biskvite, da se popolnoma ohladijo na rešetki, preden jih previdno odstranite s papirja. Ta nežni in zračni biskvit je idealen za uporabo v različnih tortah, saj se čudovito dopolnjuje s kremnimi ali sadnimi nadevi.
1. Korak Čokolado temperirajte na približno 31-32°C, kar bo čokoladi dalo lep sijaj in jo naredilo bolj stabilno pri sobni temperaturi. Medtem v suhi ponvi na srednjem ognju pražite 200 g celih lešnikov do zlato rjave barve, približno 5-7 minut, nato jih grobo sesekljajte. Stopljeni in temperirani čokoladi dodajte pražene lešnike, 50 g masla in ščep soli. Mešanico razporedite na pekač, obložen s silikonskim peki papirjem, poravnajte in pustite, da se strdi v hladilniku vsaj 1 uro. Ko je hrustek trden, ga z modelčkom odrežite v krog in uporabite v Karimovi sladici.
1. Korak 200 g BAM temne čokolade dajte v srednje veliko skledo. V majhni kozici segrejte 100 ml smetane za stepanje do tik pred vreliščem, nato smetano prelijte čez čokolado. Pustite stati eno minuto, da se čokolada začne topiti, nato nežno premešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in zmes postane gladka. Vmešajte 150 g BAM jagodnega džema brez dodanega sladkorja, dokler ni popolnoma vmešan v ganache. Dodajte 1 žlico masla in mešajte, dokler ganache ne postane svetleč in enakomeren. Pustite, da se ganache nekoliko ohladi in zgosti, preden ga z dozirno vrečko nabrizgajte na Karimovo sladico.
1. Korak Začnite s tem, da kumare olupite in grobo narežete, nato jih zmešajte v blenderju skupaj z 250 ml vode in sokom 1 limone, dokler ne dobite gladkega pireja. Kumarični pire precedite skozi fino cedilo ali gazo, da odstranite večje delce in dobite čist sok. Sok prelijte v kozico, dodajte 2-4 žlice sladkorja (odvisno od vašega okusa) in ščepec soli, nato segrejte na srednji temperaturi, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi, vendar pazite, da zmes ne zavre. Želatino v prahu predhodno namočite v malo hladne vode za nekaj minut, nato jo dodajte v topel kumarični sok in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Pripravljeno zmes nato vlijte v okrogli model ali razporedite v ravnem pekaču. Pustite v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč, da se žele strdi. Žele izrežite v krog in z njih okrasite Karimovo sladico.
1. Korak Za pripravo biskvita macron najprej zmešajte 250 g mešanice za makrone s 50 ml vode sobne temperature. Nato zmes stepajte na visoki hitrosti približno 5 minut, dokler ne postane gladka in svetleča. Pripravljeno zmes prenesite v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko ali na posebno podlago za makrone oblikujte krog, ki bo sovpadal z razmerji Karimove sladice. Nabrizgajte več biskvitov in jih pustite počivati 15-20 minut na zraku, da se na površini ustvari tanka skorjica. Pečico segrejte na 150°C in macaron biskvite pecite 15-18 minut, dokler niso trdni, a še vedno nežni v sredici. Ko so makroni pečeni in ohlajeni, jih previdno odstranite s pekača. 
1. Korak Ko imate pripravljene vse kompontente, se lahko lotite sestavljanja sladice. Sladica je sestavljena iz macaron biskvita, čokoladno jagodnega ganacha, kokosovega biskvita Docquoise, malinovega džema in hrustljave čokoladno lešnikove sredice. Okrašena je z želejem iz kumare, meringo, na polovico prerezanimi malinami in koščki mete.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno