1
Vse sestavine razen masla zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo lepo maso. Če je masa grudasta, jo precedimo.Pripravimo 3 plasti brick testa: ponev pravilno segrejemo in nato s čopičem testo, ki ga pripravimo, mažemo. Pazimo, da se testo pri obračanju v ponvi ne strga. Masa mora biti rahla, tekoča, a dovolj gosta, da jo lepo razmažemo s čopičem po ponvi. Testo mora biti izredno tanko, da plasti niso predebele. ɸ mora biti 18, se pravi brik mora biti dovolj velik.
2
Palačinke obmažemo z maslom (tanek sloj), zložimo v model – košarico, v katero postavimo še eno košarico (nad palačinke), obložimo s keramičnimi kroglicami in jo damo v pečico. Raje spečemo več košaric, če se nam kakšna ponesreči. Košarica mora imeti lepe, gladke robove. Pečemo jo v pečici na 180 stopinj približno 20 minut – do zlatorjave rjave.