Sestavine:
- 200 g BAM bele čokolade
- 150 g masla
- 200 g sladkorja v prahu
- 100 ml sladke smetane
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Pri ustvarjanju popolne sladke poslastice je ključnega pomena izbira prave kreme.
Maslena krema z belo čokolado je eden od tistih nadevov, ki dvignejo vsako pecivo ali torto na višjo raven. Njen bogat in kremast okus ter nežna tekstura se odlično dopolnjuje z različnimi okusi, zaradi česar je priljubljena med ljubitelji sladic po vsem svetu.
Kremasta maslena krema z BAM belo čokolado ima sposobnost, da izboljša že tako okusne muffine ali torte, jim doda globino in razkošje ter hkrati nežno uravnoteži njihovo sladkost.
BAM bela čokolada je oblikovana v manjše čokoladne kapljice, kar omogoča enakomerno in enostavno topljenje.
Priprava maslene kreme je preprosta in zabavna, zato je priljubljena izbira tako za izkušene slaščičarje kot za tiste, ki se s peko šele spogledujejo.
Belo čokolado stopite nad parno kopeljo ali v mikrovalovni pečici ter jo nato pustite, da se nekoliko ohladi.
V večji skledi z električnim mešalnikom stepite maslo, da postane kremasto.
Postopoma dodajajte sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler ne dobite lahke in puhaste zmesi.
V ohlajeno stopljeno belo čokolado počasi vmešajte sladko smetano, da dobite gladko kremo.
Nato postopoma dodajte to kremo v masleno zmes in mešajte, da se vse sestavine enakomerno združijo in dobite svilnato masleno kremo.
Kremo uporabite takoj kot nadev za muffine ali kot premaz za torto, ali pa jo hranite v hladilniku do uporabe.
Maslena krema z BAM belo čokolado bo vašim pekovskim izdelkom dodala pridih razkošja in bo zagotovo navdušila vse sladokusce.