Sestavine:
- 2 sveža manga
- 1 do 2 žlici medu
- 115 g sladke smetane
- koščki manga
- BAM beli crispy
- 1 do 2 čajni žlički BAM preliva mango
Mango mousse je popolna kremna sladica za posebne priložnosti ali željo po sladkem v zadnjem trenutku. Tokrat bomo mango mousse pripravili brez jajc in brez kuhanja. Namesto jajc – ali želatine ali agar agarja – ta različica vsebuje le tri zdrave sestavine za najsvetlejši, najbolj slastno drzen mangov mousse: potrebujete svež mango, smetano in sladkor. To je to!
BAM nasvet: da bo mango mousse res polnega okusa po sladkem mangu, mu dodajte žlico ali dve BAM preliva mango. BAM preliv mango vas bo navdušil z izrazitim in osvežujočim okusom sočnega in sladkega manga. Sadni pripravek je narejen iz več kot 70% deleža manga in se tako odlično izkaže kot polnilo za razne sladice ali pa bo s svojim izrazitim okusom ali pa kot preliv popestri okus sladoleda, torte ali hitro pripravljenih rezin.
Ob mango mousse lahko postrežemo tudi:
V mešalniku sesekljajte mango. Dodajte mu še med, če izbran mango ni preveč sladek. Mešajte toliko časa, da dobite gladek in fin pire.
Z električnim stepalnikom stepite smetano, dokler se na njej ne začnejo pojavljati mehki vrhovi. Pazite, da smetane ne stepete preveč. Stepeni smetani dodajte mangov pire. Dodajte postopoma, da se mangov pire poveže s stepeno smetano. Mangov mousse nalijte v majhne kozarčke ali skledice. Mousse pokrijte in ohladite v hladilniku za 1 uro do nekaj ur.
Mangov mousse postrezite hladen. Dodajte BAM preliv mango in okrasite z zgoraj omenjenimi sestavinami.