Mafini z vanilijevo kremo so narejeni iz zelo preprostega testa, ki ga je mogoče mešati tudi brez mešalnika. Vanilija je glavna sestavina recepta, dodali smo jo kar v štirih različnih oblikah: vanilijev strok, vanilijeva pasta, vanilijev jogurt in vanilijevo-mandljevo mleko. Ne skrbite, edini dve zelo pomembni sestavini sta vanilijeva pasta in vanilijev strok. Po potrebi lahko uporabitmo navaden jogurt in navadno mleko.
Mafini z vanilijevo kremo so sladkani s sladkorjem, testo mafinov bo sočno, barva pa brezhibno bela, zahvaljujoč dvema beljakoma. Jogurt, ki smo ga uporabili, je grški jogurt brez maščobe z okus vanilija.
V testo smo dodali vanilijevo pasto in čist vanilijev strok. Semena vanilijevega stroka najlažje iztrgamo tako, ga preprosto prerežite po srednji dolžini in z nožem postrgamo vsa črna semena, imenovana pikice intenzivnega okusa vanilije. Kakšna je razlika med vanilijevo pasto, strokom in ekstraktom vanilije pa si lahko preberete TUKAJ.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Mafinom dodamo še kremo. Seveda, tudi tu je glavna sestavina vanilija. Z vanilijo dobimo neponarejen zelo vaniljev okus kreme. Nič več, nič manj. Če vam je všeč vanilija, vam bo všeč. Če ste ljubitelj čokolade, vam bo še vedno všeč. Če imate kakršnekoli brbončice, vam bo vanilija v kremi zagotovo všeč.
BAM nasvet: ali smo mafini pečeni, lahko ugotovimo z 'zobotrebec testom', kajne? Če zobotrebec postavimo v sredino mafina in je čist, so mafini gotovi, ne? Seveda, poznano in test deluje. Ampak poznamo še drug, bolj priročen način. Mafine vzememo iz pečice ali jih pustimo notri, po izbiri. Nežno pritisnemo na mafin. Če se mafin po pritisku povrne v prvotno obliko, je pripravljen. Če je vaš prst pustil vdolbino, mafini za peko potrebujejo še malo več časa. A ni tako enostavno?
Sestavine recepta zadostujejo za 12 mafinov.
Vanilija se odlično znajde tudi v drugih sladicah: