Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mafini z limono in borovnicami

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
mafini z limono in borovnicami so izjemno mehki in socni mafini s svezim okusom limone sladke borovnice pa jim dajejo piko na i

Mafini z limono in borovnicami so izjemno mehki in sočni mafini s svežim okusom limone, sladke borovnice pa jim dajejo piko na i. Mafini imajo brilijanten okus sveže limone. Njihova notranjost je mehka, sočna in puhasta.

Okus borovnic dopolnjuje trpek okus limone. Glazura, ki jo pripravimo iz kremnega sira bo sladka. Je sploh še kakšen razlog, da mafini z limono in borovnicami ne bodo naša naslednja sladica?

BAM nasvet: uporabimo olnomastno mleko ali pinjenec? Običajno uporabljamo pinjenec. Pinjenec poskrbi za izjemno sočne limonine kolačke. Če nimate ali ne marate pinjenca, raje uporabite polnomastno mleko.

Ob mafine z limono in borovnicami lahko ponudite tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mafini z limono in borovnicami

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 190 g večnamenske moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 115 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 200 g sladkorja
  • 1 žlica limonine lupinice
  • 2 veliki jajci, sobne temperature
  • 1 in 1/2 čajne žličke BAM vanilijeve paste
  • 120 ml polnomastnega mleka ali pinjenca pri sobni temperaturi
  • 60 ml limoninega soka (približno 2 limoni)
  • 115 g svežih ali zamrznjenih borovnic, pomešanih z 1 žlico moke
  • 225 g polnomastnega kremnega sira, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 60 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 240 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • ščepec soli
  • neobvezno: rezine limone in dodatne borovnice za okras

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za muffine z 12 skodelicami obložimo s papirnati modelčki za mafine. Po tem receptu dobimo približno 15 mafinov.

2. Korak

Pripravimo testo. V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

3. Korak

Maslo, sladkor in limonino lupino stepemo na srednji do visoki hitrosti, dokler zmes ne postane kremasta, približno 2 minuti. Dodamo jajca in BAM vanilijevo pasto ter stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se vse sestavine ne povežejo, približno 1 minuto. Dodamo suhe sestavine in nato mešalnik zavrtimo na nizko hitrost ter počasi prilivamo mleko in limonin sok. Stepamo, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo pomokane borovnice.

4. Korak

Papirnate modelčke z maso napolnimo le do ⅔. Pečemo med 18–21 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne bo čist. Pustimo, da se kolački pred dodajanjem glazure popolnoma ohladijo.

5. Korak

Pripravimo še glazuro. V veliki skledi z ročnim ali samostoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za metlico, stepemo kremni sir in maslo. Na srednji temperaturi stepamo toliko časa, dokler zmes ne postane gladka, približno 2 minuti. Dodamo sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto in sol. Pri nizki hitrosti stepamo 30 sekund, nato mešalnik zavrtimo na srednje visoko hitrost in stepamo še 2 polni minuti. Okusimo in po želji dodamo še dodaten ščepec soli.

6. Korak

Glazuro dodamo na ohlajene kolačke. Okrašene kolačke nepokrite hladite vsaj 20 minut, da se glazura strdi pred serviranjem.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno