Mafini s pistacijo in jagodnim polnilom
Čas priprave:
30 min
Težavnost:
4
Št. sestavin:
20
|
|
Mafini s pistacijo in jagodnim polnilom so lahko odlična sladica, ko želite navdušiti z oreščkasto-sadno sladico. Okus pistacije ni močan, ker uporabimo prave oreščke pistacije in ne umetnih arom. Dodamo še intenzivnost okusa jagode in naše brbončice nam bodo za vedno hvaležne!
V testo za mafine bomo dodali mlete pistacije. Dodali bomo sicer koščke pistacije, ki postanejo izjemno mehki, ko so mafini pečeni. Koščki pistacije so majhni in namesto neprimerne strukture nam bodo dali le izostren okus pistacij.
BAM nasvet: v receptih za mafine bomo uporabili tudi jajca. Velikost jajc vpliva na razmerje med sestavinami, torej na teksturo in okus. Najbrž se vam je že zgodilo, da ste v piko sledili receptu, rezultat pa ni bil tak, kot ste pričakovali. V takem primeru je skoraj zagotovo kriva velikost jajc, ki so bila bodisi premajhna ali prevelika glede na količino (predvsem) suhih sestavin. Če torej recept zahteva določeno velikost jajc, to upoštevamo.
Ob mafine s pistacijo lahko ponudimo tudi: