Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mafini s pistacijo in jagodnim polnilom

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
mafini s pistacijo in jagodnim polnilom so lahko odlicna sladica ko zelite navdusiti z oresckasto-sadno sladico

Mafini s pistacijo in jagodnim polnilom so lahko odlična sladica, ko želite navdušiti z oreščkasto-sadno sladico. Okus pistacije ni močan, ker uporabimo prave oreščke pistacije in ne umetnih arom. Dodamo še intenzivnost okusa jagode in naše brbončice nam bodo za vedno hvaležne!

V testo za mafine bomo dodali mlete pistacije. Dodali bomo sicer koščke pistacije, ki postanejo izjemno mehki, ko so mafini pečeni. Koščki pistacije so majhni in namesto neprimerne strukture nam bodo dali le izostren okus pistacij.


BAM nasvet: 
v receptih za mafine bomo uporabili tudi jajca. Velikost jajc vpliva na razmerje med sestavinami, torej na teksturo in okus. Najbrž se vam je že zgodilo, da ste v piko sledili receptu, rezultat pa ni bil tak, kot ste pričakovali. V takem primeru je skoraj zagotovo kriva velikost jajc, ki so bila bodisi premajhna ali prevelika glede na količino (predvsem) suhih sestavin. Če torej recept zahteva določeno velikost jajc, to upoštevamo.

Ob mafine s pistacijo lahko ponudimo tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mafini s pistacijo in jagodnim polnilom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • 112 g nesoljenih oluščenih pistacij (brez lupine)
  • 200 g moke
  • 3/4 žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 115 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 200 g sladkorja
  • 2 žlički BAM vanilijeve paste
  • 3 veliki beljaki, sobne temperature
  • 3/4 čajne žličke čistega mandljevega ekstrakta
  • 120 g polnomastne kisle smetane, sobne temperature
  • 120 ml polnomastnega mleka, sobne temperature
  • neobvezno: 1 drobna kapljica zelene jedilne barve

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pistacije zmeljemo v drobne drobtine.

2. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za mafine z 12 skodelicami obložimo s papirnatimi modeli za mafine.

3. Korak

Pripravimo mafine. Moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in 3/4 skodelice pistacijevih drobtin zmešamo. Preostanek pistacijevih drobtin prihranimo za okras.

4. Korak

Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, pri visoki temperaturi stepemo maslo, dokler ni gladko in kremasto – približno 1 minuto. Dodamo sladkor in pri visoki temperaturi stepamo še 2 minuti, dokler zmes ne postane kremasta. Dodamo beljake, BAM vanilijevo pasto in ekstrakt mandljev. Stepamo pri srednji do visoki hitrosti, dokler se ne povežejo, nato pa vmešamo še kislo smetano. Z mešalnikom pri mešanju z nizko hitrostjo, dodamo še suhe sestavine, dokler se ne povežejo. Ko mešalnik še vedno deluje pri nizki temperaturi, počasi vlivamo mleko, dokler se ne poveže. Prepričamo se, da na dnu posode ni grudic. Testo bo rahlo gosto.

5. Korak

Z maso papirnate modelčke napolnimo le do ⅔. Pečemo med 19-22 minut. Mafini se morajo pred dodajanjem glazure popolnoma ohladiti.

6. Korak

Pripravimo glazuro. Z mešalnikom ali kuhinjskim robotom predelamo liofilizirane jagode v praškaste drobtine. V veliki skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, pri srednji hitrosti stepemo maslo, dokler ne dobimo kremne sturkture, približno 2 minuti. Dodajte sladkor v prahu, jagode v prahu, smetano in BAM vanilijevo pasto. Stepamo pri nizki hitrosti še približno 30 sekund, nato preklopimo na visoko hitrost in stepamo še 2 minuti. Okusimo. Če je glazura presladka, lahko dodamo še ščep soli..

7. Korak

Ohlajene mafine okrasimo s preostalimi pistacijevimi drobtinami in rezinami jagod.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,59 €
Skupaj:
14,30 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno