Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mafini z arašidovim maslom in marmelado

  • Čas priprave: 55 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
mafini z arasidovim maslom in marmelado

Mafini z arašidovim maslom in marmelado so mafini, katerih osnova je puhast vanilijev biskvit. Za vso lahkotnost se lahko zahvalimo kisli smetani, kremnemu maslu in jajčnim beljakom.

Pečene mafine bomo napolnili z marmelado in okrasili z arašidovim maslom. Glazuro arašidovega masla bom pripravili tako, da bomo dobili bogato in kremasto stukturo, ne da bi bila pretirano sladka. Pravzaprav bo vse, kar bomo okusili, arašidovo maslo. Kar je logično, saj je večinoma vse arašidovo maslo!

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

BAM nasvet: mleko in kisla smetana: za najboljši okus in teksturo močno priporočamo polnomastno mleko in kislo smetano. Namesto tega bi bil primeren polnomastni navadni jogurt, čeprav mafini morda ne bodo tako rahli. Enako velja za mleko z manj maščobami. Predlagamo, da sta obe sestavini na sobni temperaturi, da se lažje vmešata v testo.

Namesto mafinov z arašidovim maslom in marmelado, lahko pripravite tudi:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mafini z arašidovim maslom in marmelado

  • Čas priprave: 55 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 200 g moke
  • 3/4 čajne žlice pecilnega prašla
  • 1/4 čajne žlice sode bikarbone
  • ščep soli
  • 115 g neslanega masla sobne temperature
  • 200 g sladkorja
  • 3 velike beljake
  • 2 čajni žlici BAM vanilijeve paste
  • 120 g kisle smetane
  • 120 ml polnomastnega mleka
  • 30 g marmelade najljubšega okusa

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Pekač za mafine z 12 skodelicami obložimo s papirnatimi modelčki. Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
2. Korak Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za lopatico, stepamo maslo pri visoki hitrosti, dokler ne dobimo gladke in kremaste mase – približno 1 minuto. Dodamo sladkor in stepamo na visoki hitrosti še 2 minuti. Dodamo jajčne beljake, BAM vanilijevo pasto. Stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se vse sestavine ne povežejo. Nato pa vmešamo kislo smetano. Z mešalnikom pri nizki hitrosti dodajamo še suhe sestavine. Ko mešalnik še vedno deluje pri nizki temperaturi, počasi vlivamo mleko, dokler se ne poveže z ostalimi sestavinami. Testo bo rahlo gosto.
3. Korak Maso vlijemo v podloge – a napolnite jih le do 2/3, da se testo ne razlije čez stranice. Pečemo med 19-22 minut ali dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, ne ostane čist. Pred polnjenjem in dodajanjem glazure pustimo, da se kolački popolnoma ohladijo.
4. Korak Z ostrim nožem izrežemo krog/luknjo v sredino kolačka, da ustvarimo majhen žepek, globok približno 2 cm. V notranjost položimo približno eno čajno žličko izbrane marmelade in na vrh položimo kos kolačka, ki ste ga odstranili, da ga zapremo. Postopek ponovimo z vsemi kolački.
5. Korak Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, 1 minuto stepamo zmehčano maslo na srednji hitrosti, dokler ni popolnoma gladko in kremasto. Dodamo arašidovo maslo in stepamo na srednji do visoki hitrosti, dokler se ne povežeta. Dodamo sladkor v prahu, smetano, BAM vanilijevo pasto in sol. Stepamo pri nizki hitrosti približno 20 sekund, nato postopoma povečamo na visoko hitrost in stepamo še minuto. S pomočjo dresirne vrečke glazuro dodamo na pripravljene mafine.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno