Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Madžarska tradicionalna torta: doboš

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
madzarska tradicionalna torta: dobos

Torto, ki je zaradi svojih sestavin in priprave dobila nadevek "elegantna torta", je leta 1884 izumil in poimenoval madžarski slaščičar Jozsef C. Dobos. Doboš torta je tako madžarska biskvitna torta s sedmimi plastmi tanke torte. Plasti so napolnjene z bogato čokoladno masleno kremo, vrhnja plast torte pa je prelita s karamelo. Doboš torta je včasih prevlečena še z mletimi lešniki, kostanji, orehi ali mandlji.


Ljubitelji karamele ostale sladice s karamelo poiščite TUKAJ.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Madžarska tradicionalna torta: doboš

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrej na 160 stopinj Celzija.
2. Korak V veliki skledi zmešaj maslo, sladkor in mešaj toliko časa, dokler masa ni svetla in puhasta.
3. Korak Nato stepi 4 jajca, eno za drugo. Dodaj moko in BAM vanilijevo pasto in mešaj toliko časa, da dobiš gladko zmes.
4. Korak Dno pekačev s premerom 23 cm rahlo premaži z maslom. Predlagam, da vsako plast torte spečeš posebaj, saj tako dobiš enakomerne plasti.
5. Korak Vsako plast peci 7 minut oziroma dokler robovi ne postanejo rahlo rjavi.
1. Korak BAM mlečno in temno čokolado posebaj raztopi v vodni kopeli.
2. Korak V veliki skledi stepi 1 kg masla. Najprej stepaj 2 minuti na najmanjši hitrosti, nato na 3 minute na srednji in 5 minut na najvišji hitrosti.
3. Korak Pet beljakov in sladkor posodi počasi segrej na približno 50 stopinj Celzija. Prestavi v posodo za mešanje in močno stepaj. Stepaj toliko časa, dokler ne nastanejo trdi vrhovi.
4. Korak Mešanici dodaj ohlajeno čokolado in maslo, zmešano s sladkorjem. Mešanico pospravi v hladnik.
1. Korak Pripravi pečeno plast biskvita in jo postavi na rešetke. Pod rešetke postavi papir za peko, ki bo ujel odvečni karamelni preliv.
2. Korak Sladkor in vodo dodaj v majhno ponev.
3. Korak Kuhaj toliko časa, da se sladkor popolnoma raztopi. Brez mešanja kuhaj toliko časa, da se sladkor raztopi in in postane zlato rjave barve.
4. Korak Ko se sladkor raztopi in dobiš kremasto karamelo, jo še vročo prelij čez pripravljeno biskvitno plast. Lahko uporabiš tudi BAM preliv: slana karamela.
5. Korak Na pripravljen karamel z nožem zareži tako, da samo nakažeš pot šestnajstim kosom torte. Pazi, da ne zarežeš pregloboko.
1. Korak Na biskvitno plast enakomerno namaži kremo pripravljeno iz masla in čokolade. Postopek ponavljaj toliko časa, da ti ostane samo še vrhnja plast torte (že premazane s karamelnim prelivom). Nekaj kreme si prihrani še za obmazovanje torte.
2. Korak Preostali nadev uporabi za obmaz torte. Po želji dekoriraj z mletimi lešniki. Tradicionalno madžarsko torto postavi v hladilnik in postrezi hladno.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,56 €
Skupaj:
32,04 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno