BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA17 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

BAM Ambasadorji

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Jajčna krema po katalonsko

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 9
jajcna krema po katalonsko

Ob zmagi španske nogometne reprezentance slavimo z okusno špansko sladico.


Jajčna krema po katalonsko, znana tudi kot Crema Catalana, je tradicionalna katalonska sladica, podobna francoskemu creme bruleeju. Katalonska različica ima običajno bolj intenziven okus in gostejšo teksturo kot creme brulee. Jajčna krema je namreč aromatizirana s cimetom, limonino in pomarančno lupinico ter vaniljo, pri čemer je burbonska vanilija še posebej cenjena zaradi svojega bogatega okusa.


Postopek priprave jajčne kreme vključuje počasno kuhanje mleka z omenjenimi aromami, ki se nato združijo z rumenjakovo mešanico. To daje kremi njeno značilno gladkost in gostoto. Po ohlajanju se na površino kreme posuje rjavi sladkor, ki se karamelizira in ustvari hrustljavo plast. Ta kontrast med kremasto teksturo in krhko karamelno skorjico je tisto, kar Crema Catalano dela tako posebno in priljubljeno.

Ker priprava Creme Catalane zahteva samo jajčne rumenjake, se pogosto pojavi vprašanje, kaj narediti z beljaki. Zato ti predstavljamo članek, poln kreativnih idej za porabo jajčnih beljakov. Od preprostih pavlovih tort do puhastih makronov – možnosti so resnično neskončne! Odkrij, kako lahko uporabiš te dragocene beljakovine za pripravo še več kulinaričnih mojstrovin.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

SESTAVINE:

  • 700 ml mleka
  • 1 BAM vaniljin strok
  • 1 cimetova palčka
  • 1 žlička naribane limonine lupine
  • 1 žlička naribane pomarančne lupine
  • 5 rumenjakov
  • 70 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • rjavi sladkor

PRIPRAVA:

1
V loncu segrejemo mleko in mu dodamo prepolovljen vaniljin strok, cimetovo palčko ter limonino in pomarančno lupinico. Tik pred vretjem zmanjšamo temperaturo, pokrijemo posodo in pustimo mleko stati še 5 minut, da se prepoji z aromami. Nato mleko precedimo skozi cedilo v drug lonec, pri čemer iz vaniljinega stroka postrgamo semena in jih dodamo mleku.
2
V skledi penasto umešamo rumenjake, sladkor in škrob. Počasi prilivamo toplo mleko v jajčno zmes, medtem ves čas mešamo. Ko smo primešali približno tretjino mleka, prelijemo jajčno mešanico v lonec s preostankom mleka.
3
Lonec z mlekom postavimo na kuhalno ploščo in na nizki temperaturi med stalnim mešanjem kuhamo približno 5–8 minut, dokler se krema ne zgosti. Krema ne sme zavreti, saj bi se zaradi jajc sesirila.
4
Kremo prelijemo v skodelice in jih pokrijemo s folijo za živila, da se na površini med ohlajanjem ne naredi skorjica. Ko se krema ohladi na sobno temperaturo, jo postavimo vsaj za 3 ure ali pa kar čez noč v hladilnik, da se dobro ohladi.
5
Na vsako ohlajeno kremo v skodelici potrosimo 1-2 žlički rjavega sladkorja. Sladkor karameliziramo s kuhinjskim gorilnikom, dokler ne nastane zlato rjava skorjica.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,80 €
Skupaj:
7,99 €7,19 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno