Drobljenec z breskvami
Čas priprave:
1 ura 10 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
13
|
|
K receptu za drobljenec z breskvami dodamo malo mletega cimeta, ki da sladici nekaj toplih, začinjenih not. Da bo okus cimeta res intenziven, uporabimo še rjavi sladkor. Nadev, ki ga pripravimo z breskvami, izdatno naložimo na pripravljen drobljenec.
Na breskvah bomo v tem recpetu lupino sicer pustili, predvsem zato, ker se pri lupljenju breskev izgubi veliko kusnega sadnega okusa in čudovite rumene barve. Če pa vas lupina breskev moti, breskve kar pogumno olupite!
Bolj kot so vaše breskve zrele, slajša in okusnejša postane bo ta enostavna sladica.
BAM nasvet: Če boste za pripravo izbrali manjše breskve, ne preskočite uporabe limoninega soka, saj bo pomagal pri tem, da bodo breskve res sadnega in sočnega okusa.
Ob drobljenec postrezite še: