Sestavine:
- 160 g ovsenih kosmičev
- ščep soli
- ščep cimeta
- 250 g arašidovega ali mandljevega masla
- 60ml javorjevega sirupa
- 60 g masla
- 1 velika banana
- 75 g suhih brusnic
- 70 g bučnih semen
- 75 g rozin
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Najboljši brezglutenski piškoti za zajtrk so enostavni ovseni piškoti, pripravljeni v eni skledi, kjer za samo pripravo potrebujete le 30 minut. Prepričani smo, da bodo postali vaš najljubši zdrav zajtrk.
Priprava bo res enostavna. Vse sestavine dodamo v skledo in premešamo. Pri temi si seveda lahko pomagamo z mešalnikom. Piškote bomo razporedili na dva s papirjem za peko obložena pekača. Recept enostavne priprave nas nadgradi z dvanajstimi velikimi piškoti, zato bomo na vsak položili šest piškotov. Vrhove vsakega piškota bomo pred peko še malo sploščili, ker piškoti ne bodo razširili, zato jim to pomaga dati nekaj oblike.
Pečemo med 15 do 18 minut. Ko se robovi rahlo zapečejo, so gotovi. In to je vse! Enostavno, ni?
Ob brezglutenske piškote lahko potrežemo tudi:
Pečico segrejte na 180°C. Dva velika pekača obložimo s papirjem za peko ali silikonskimi podlogami za peko. Vse sestavine zmešamo v eni veliki skledi. Mešamo, dokler se vse sestavine ne povežejo. Testo bo gosto in težko.
Piškote nanesemo na pripravljen pekač za piškote. S hrbtno stranjo žlice rahlo sploščimo v obliko piškota. (Piškoti se v pečici ne bodo razširili.) Pečemo med 16 do 18 minut oziroma dokler robovi rahlo ne porjavijo. Piškote hladimo na pekaču 10 minut, nato jih prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.