Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Domača jagodna torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
da bo domaca jagodna torta res polnega jagodnega okusa ji bomo dodali sveze jagode

Da bo domača jagodna torta res polnega jagodnega okusa, ji bomo dodali sveže jagode. A da iz domače jagodne torte privabimo res pravi okus, jo bomo prelili še z jagodno glazuro. A jagodne glazure za domačo jagodno torto ne moremo pripraviti s svežimi jagodami, saj se bo odvečna vlaga v jagodah pokvarila teksturo. Zato za pripravo domače jagodne torte uporabimo: jagodni prah! BAM liofilizirane jagode zmeljemo v prah in jih dodamo v jagodno glazuro. Ob domačo jagodno torto lahko ponudimo torto z drugimi osvežilnimi okusi.

Pripravili smo par idej:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Domača jagodna torta

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • 285 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička soli
  • 170 g neslanega masla sobne temperature
  • 350 g sladkorja
  • 5 beljakov, sobne temperature
  • 75 g kisle smetane ali navadnega jogurta sobne temperature
  • 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
  • 120 ml polnomastnega mleka sobne temperature
  • 110 g jagodnega pireja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte 180°C. Namastite in rahlo pomokajte dva pekača za torto premera 22 cm.

2. Korak Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3. Korak

Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepamo maslo in sladkor dokler zmes ne postane gladka in kremasta, približno 2 minuti. Beljake stepamo na visoki hitrosti, dokler se ne združijo, približno 2 minuti. Nato stepemo še kislo smetano in BAM vanilijevo pasto. Z mešalnikom pri nizki hitrosti dodajamo suhe sestavine, dokler se ne povežejo. Ko je mešalnik še vedno pri nizki temperaturi, počasi vlivajte mleko, dokler se ne poveže. Vmešamo jagodni pire in pazimo, da na dnu posode ni grudic.

4. Korak

Maso enakomerno vlijemo v tortne modele. Pečemo približno 24-25 minut oziroma dokler biskvit ni pečen. Pustimo, da se torte popolnoma ohladijo v pekačih, postavljenih na rešetko. Biskviti morajo biti pred glazuro in sestavljanjem popolnoma ohlajeni.

5. Korak

Pripravimo glazuro. Z mešalnikom ali kuhinjskim robotom predelajte liofilizirane jagode v praškaste drobtine.V veliki skledi z ročnim ali samostoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, stepemo kremni sir pri visoki hitrosti, dokler ni popolnoma gladek in kremast. Stepemo maslo, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo sladkor v prahu, jagode v prahu, eno žlico mleka in BAM vanilijevo pasto ter stepamo pri srednji do visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo in nastane kremna zmes. Po želji dodamo še eno žlico mleka. Okusimo in po potrebi dodamo ščepec soli

6. Korak

Najprej z velikim nazobčanim nožem odrežemo tanko plast z vrhov torte, da ustvarimo ravno površino. Na stojalo za torto ali servirni krožnik položimo prvo plast torte. Enakomerno pokrijemo vrh z glazuro. Prekrijte z drugo plastjo in razporedimo preostalo glazuro po vrhu in straneh. Pred rezanjem hladimo vsaj 45 minut.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,81 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno