1
Pečico segrejte 180°C. Namastite in rahlo pomokajte dva pekača za torto premera 22 cm.
2
Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3
Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepamo maslo in sladkor dokler zmes ne postane gladka in kremasta, približno 2 minuti. Beljake stepamo na visoki hitrosti, dokler se ne združijo, približno 2 minuti. Nato stepemo še kislo smetano in BAM vanilijevo pasto. Z mešalnikom pri nizki hitrosti dodajamo suhe sestavine, dokler se ne povežejo. Ko je mešalnik še vedno pri nizki temperaturi, počasi vlivajte mleko, dokler se ne poveže. Vmešamo jagodni pire in pazimo, da na dnu posode ni grudic.
4
Maso enakomerno vlijemo v tortne modele. Pečemo približno 24-25 minut oziroma dokler biskvit ni pečen. Pustimo, da se torte popolnoma ohladijo v pekačih, postavljenih na rešetko. Biskviti morajo biti pred glazuro in sestavljanjem popolnoma ohlajeni.
5
Pripravimo glazuro. Z mešalnikom ali kuhinjskim robotom predelajte liofilizirane jagode v praškaste drobtine.V veliki skledi z ročnim ali samostoječim mešalnikom, opremljenim z metlico ali nastavkom za stepanje, stepemo kremni sir pri visoki hitrosti, dokler ni popolnoma gladek in kremast. Stepemo maslo, dokler se sestavine ne povežejo. Dodamo sladkor v prahu, jagode v prahu, eno žlico mleka in BAM vanilijevo pasto ter stepamo pri srednji do visoki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo in nastane kremna zmes. Po želji dodamo še eno žlico mleka. Okusimo in po potrebi dodamo ščepec soli
6
Najprej z velikim nazobčanim nožem odrežemo tanko plast z vrhov torte, da ustvarimo ravno površino. Na stojalo za torto ali servirni krožnik položimo prvo plast torte. Enakomerno pokrijemo vrh z glazuro. Prekrijte z drugo plastjo in razporedimo preostalo glazuro po vrhu in straneh. Pred rezanjem hladimo vsaj 45 minut.