Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Torta z belo čokolado in borovnicami

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24
torta z belo cokolado in borovnicami je kombinacija sadja in cokolade borovnice se odlicno povezejo tako s kakavom kot z belo cokolado smo zdruzili kar oboje

Torta z belo čokolado in borovnicami je kombinacija sadja in čokolade. Borovnice se odlično povežejo tako s kakavom kot z belo čokolado, smo združili kar oboje.

Torta je sestavljena iz kakavovega biskvita, borovničeve kreme, borovničevega inserta in nežne bele čokoladne kreme.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Biskvit je navlažen z limonino sladkorno raztopino, zaradi katere bo torta ravno sveža in aromatična.

Sestavine recepta zadostujejo za osem kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm. Recept je del BAM knjige recepta: Torte.

Brez strahu: limona se prav tako izjemno ujame s kakavovim biskvitom in celotno torto, lahko pa za vlaženje uporabimo tudi kakav.

Torta je lahko tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta z belo čokolado in borovnicami

  • Čas priprave: 1 ura 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 24

Sestavine:

  • 100 g zamrznjenih borovnic
  • 40 ml vode
  • 1,5 lističa želatine (en listič in pol)
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 90 ml vode
  • 1 zavitek limoninega sladkorja
  • 120 g zamrznjenih borovnic
  • 20 ml vode
  • 10 g limoninega sladkorja
  • 150 g sira mascarpone
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 120 g sladke smetane za stepanje
  • 2 lističa želatine
  • 60 g zamrznjenih borovnic
  • 50 ml vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 listič želatine

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem stepamo na najvišji hitrosti 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in jo z lopatko nežno vmešamo. Pazimo, da masa ostane zračna. Biskvitno maso enakomerno premažemo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo borovničev insert in sladkorno raztopino.
2. Korak V manjši kozici zavremo borovnice z vodo in sladkorjem. Želatino za 5 minut namakamo v hladni vodi. Pokuhane borovnice odstavimo, dodamo ožete lističe želatine in mešamo, da se želatina stopi. Pekač, premera 14 cm (4 cm manjši od premera torte), obložimo s plastično folijo in jo dobro zavijemo okoli pekača. V pekač zlijemo pokuhane borovnice in damo v zamrzovalnik, da se disk strdi. Pečen biskvit par minut ohlajamo v pekaču, nato ga vzamemo iz pekača in ohladimo na mreži.
3. Korak Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo borovničevo kremo. Borovnice v manjši kozici zavremo z vodo in sladkorjem. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Pokuhane borovnice zmeljemo s paličnim mešalnikom in v toplem (ne vročem) pireju raztopimo ožete lističe želatine. Sir mascarpone in sladkor v prahu z ročnim mešalnikom gladko razmešamo; prilijemo borovničev pire in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak Biskvit prerežemo na dve enaki plasti. Zgornjo plast biskvita s pomočjo obroča ali skodelice obrežemo na premer 14 cm. Spodnjo, večjo plast biskvita postavimo na podstavek (ali v pekač), ga navlažimo s sladkorno raztopino in namestimo obroč. Biskvit premažemo z borovničevo kremo in površino gladko poravnamo. Damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti in pripravimo belo čokoladno kremo.
5. Korak Čokolado s 50 g sladke smetane stopimo nad paro; 200 g sladke smetane srednje čvrsto stepemo. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. V stopljeni čokoladi raztopimo ožete lističe želatine in čokolado ohladimo do mlačnega. Z lopatko primešamo stepeno smetano.
6. Korak Manjši biskvit položimo na sredino borovničeve kreme in ga navlažimo s sladkorno raztopino. Namažemo ga z dvema žlicama kreme in nanj postavimo borovničev insert. Premažemo z ostalo kremo (najprej zapolnimo rob okoli biskvita) in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se krema ohladi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno