
Sestavine:
- 75 g vode
- 40 g masla
- 0,5 g soli
- 45 g gladke moke
- 75 g jajc
- sladkor v prahu za posip
- 200 g BAM mlečne čokolade
- 90 g sladke smetane
- 7 g likerja
Eclairji so ena izmed tistih sladic, ki večini kravžlja lase. Res, da so zahtevni za pripravo in zahtevajo nekaj več izkušenj in spretnosti, ampak se zanje definitivno splača potruditi. Največja težava se skriva v pripravi paljenega testa, saj je treba s prakso pridobiti občutek za primerno gostoto mase. Če testo palimo manj časa, bo masa potrebovala manj jajc, kot je zapisano v receptu, obratno pa več.
Eclairji so sestavljeni iz mlečnega ganacheja z dodatkom pomarančnega likerja in BAM pomarančne čokolade, ki ima krasno aromo pomaranče.
Recept za čokoladno - pomarančni eclairje je del tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice.