BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladno - pomarančni eclair

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 11
eclairji so sestavljeni iz mlecnega ganacheja z dodatkom pomarancnega likerja in bam pomarancne cokolade ki ima krasno aromo pomarance

Eclairji so ena izmed tistih sladic, ki večini kravžlja lase. Res, da so zahtevni za pripravo in zahtevajo nekaj več izkušenj in spretnosti, ampak se zanje definitivno splača potruditi. Največja težava se skriva v pripravi paljenega testa, saj je treba s prakso pridobiti občutek za primerno gostoto mase. Če testo palimo manj časa, bo masa potrebovala manj jajc, kot je zapisano v receptu, obratno pa več.

Eclairji so sestavljeni iz mlečnega ganacheja z dodatkom pomarančnega likerja in BAM pomarančne čokolade, ki ima krasno aromo pomaranče.

Recept za čokoladno - pomarančni eclairje je del tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladno - pomarančni eclair

 • Čas priprave: 2 uri 10 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 11

Sestavine:

 • 75 g vode
 • 40 g masla
 • 0,5 g soli
 • 45 g gladke moke
 • 75 g jajc
 • sladkor v prahu za posip

Navodila za uporabo:

1. Korak

Smetano z likerjem segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo 1 minuto, nato z lopatko počasi mešamo, da se čokolada stopi. Ganache pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je doti- ka. Ohladimo ga na sobno temperaturo, nato ga damo za vsaj eno uro v hladilnik.

1. Korak

Pečico segrejemo na 170 °C. Vodo, maslo in sol zavremo. Kozico nato odstavimo in z lopatko ali kuhalnico vmešamo vso presejano moko hkrati. Zmešamo v mehko testo brez grudic, pristavimo in med mešanjem testo kuhamo še dobro minuto na srednji temperaturi. Testo prestavimo v plastično posodo in ohladimo.

2. Korak

Ohlajenemu testu postopoma dodajamo razžvrkljana jajca in zmešamo v gladko, svetleče testo – testo mora biti popolnoma gladko, ne sme biti pregosto ali pretekoče, vendar mora obdržati obliko. Testo nadevamo v dresirno vrečko, opremljeno s francoskim nastavkom, premera 13 mm. Pazimo, da v masi ni zraka.

3. Korak

Na silikonsko podlago nabrizgamo 8 eclairjev – masa mora biti enakomerno nabrizgana. Prst pomočimo v hladno vodo in vršičke testa zgladimo, nato testo obilno posipamo s sladkorjem v prahu. Pečemo 30 minut (pečice vmes ne odpiramo), nato pekač na hitro izvlečemo, vsak eclair prebodemo z zobotrebcem in pečemo še približno 10 minut. Pečene eclairje vzamemo iz pekača in jih popolnoma ohladimo na mreži.

1. Korak

Ko imamo ohlajeno testo in dovolj kompakten ganache, eclairje napolnimo. S pomočjo majhnega okroglega nastavka na spodnji strani vsakega eclairja naredimo dve ali tri luknjice. Ganache nadevamo v dresirno vrečko in napolnimo eclairje. Polagamo jih na ravno podlago in damo za 15 minut v hladilnik.

1. Korak

Pomarančno čokolado s kakavovim maslom stopimo.

2. Korak

Glazuro prelijemo v globok krožnik ali posodo, ki je nekoliko širša od dolžine eclairjev. Z zgornjim delom navzdol jih pomočimo v čokoladni obliv in poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,32 €
Skupaj:
47,88 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno