
Sestavine:
- 225 g moke
- 1 pecilni prašek
- 110 g sladkorja
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
- 25 g BAM kakava v prahu
- 200 g BAM temne čokolade
- 2 jajci
- 175 ml mleka
- 75 ml olja
- goji jagode, borovnice
- Sladkor v prahu
- Čokoladne kroglice
Navodila za uporabo:
1
Najprej zmešamo suhe sestavine: moko presejemo s pecilnim praškom, dodamo sladkor ter kakav. Posebej zmešamo mokre sestavine: ločeno stepemo rumenjake in beljake. K rumenjakom dodamo mleko, vanilijevo pasto in olje ter sadje. Na koncu dodamo še beljakov sneg.
2
Obe masi na hitro zmešamo skupaj. Modelčke za mafine napolnimo s testom do polovice. V testo vtisnemo koščke čokolade in prekrijemo še z malo testa, da je polno do 2/3, saj mafini med peko še narastejo.
3
Na vrh mafinov lahko damo še manjše koščke čokolade. Pečemo na prej ogreti pečici na 180 stopinjah okrog 20-25 minut na srednji rešetki. Še vroče mafine vzamemo iz modelčkov in jih malo ohladimo.
4
Posujemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo. Lahko jih okrasimo tudi s čokoladno peno ali čokoladnimi kroglicami.