BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladne rezine s kavo in orehi

 • (1)
 • Čas priprave: 1 ura 25 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 25
rezine s kavo in orehi so prava poslastica sestavljene so iz kakavovega biskvita bele cokoladne kreme s kavo rahlega beljakovega biskvita z orehi temne cokoladne kreme in cokoladne glazure z orehi ki jim da se nekaj dodatne hrustljavosti

Rezine s kavo in orehi so prava poslastica. Sestavljene so iz kakavovega biskvita, bele čokoladne kreme s kavo, rahlega beljakovega biskvita z orehi, temne čokoladne kreme in čokoladne glazure z orehi, ki jim da še nekaj dodatne hrustljavosti.

Hlajenje posameznih komponent med sestavljanjem si skrajšamo z uporabo zamrzovalnika, delno zamrznjene rezine pa bodo glazuro hitro stabilizirale in nam omogočile lepše in čistejše reze.

Recept za rezine s kavo in orehi je predmet tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice.

S sestavinami recepta lahko pripravite 10 rezin s kavo in orehi. Za pripravo potrebujete še nastavljiv okvir za peko pravokotme oblike.

Moderne sladice lahko pripravite še po receptih spodaj:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladne rezine s kavo in orehi

 • Čas priprave: 1 ura 25 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 25

Sestavine:

 • 25 g kave
 • 10 g vaniljevega sladkorja
 • 20 g mleka
 • 30 g beljakov (1 M beljak)
 • 35 g kristalnega sladkorja
 • 35 g mletih orehov
 • 10 g gladke moke

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 185 °C. Jajce ločimo. Pekač, velikosti 17 x 25 cm, obložimo s papirjem za peko (dno). Beljak čvrsto stepemo. Rumenjak bledo stepemo s sladkorjem; dodamo še kavo in olje in dobro premešamo. Moko s kakavom presejemo k rumenjakovi masi in z ročnim mešalnikom gladko zmešamo. Z lopatko primešamo sneg beljakov.

2. Korak

Maso enakomerno premažemo po pekaču in pečemo 6–7 minut. Pečen biskvit previdno vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

1. Korak

Temperaturo pečice znižamo na 180 °C. Pekač, velikosti 17 x 25 cm, obložimo s papirjem za peko (dno). Beljak s sladkorjem čvrsto stepemo. Suhe sestavine premešamo in jih z lopatko nežno vmešamo k beljakom.

2. Korak

Maso enakomerno premažemo po pekaču in pečemo 10 minut. Pečen biskvit previdno vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

1. Korak

200 g sladke smetane stepemo do mehkih vrhov in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. V manjši kozici zmešamo in do vretja segrejemo 50 g smetane, 20 g mleka in instant kavo. Kavno mešanico odstavimo in v njej raztopimo ožeto želatino. Mešanico prelijemo po čokoladi in z lopatko mešamo, da se čokolada stopi. Čokoladi nato z lopatko v treh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Kakavov biskvit damo na podstavek in namestimo okvir. S pomočjo čopiča ga navlažimo s kavno raztopino in prelijemo s kavno kremo. Površino poravnamo in damo na hladno.

1. Korak

100 g sladke smetane stepemo do mehkih vrhov in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. V manjši kozici zmešamo in do vretja segrejemo 140 g smetane in 20 g mleka. Smetano odstavimo, v njej raztopimo ožeto želatino in prelijemo po čokoladi. Z lopatko počasi mešamo, da se čokolada stopi in jo ohladimo do mlačnega. Mlačni čokoladi z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano.

2. Korak

Orehov biskvit nežno položimo na plast kavne kreme in ga premažemo s čokoladno kremo. Površino gladko poravnamo in rezine damo za 2 uri v zamrzovalnik.

1. Korak

Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Z lopatko počasi mešamo, da se čokolada stopi. Dodamo sesekljane orehe in premešamo. Glazuro na hitro prelijemo po hladni kremi. Razrežemo na rezine, poljubno dekoriramo in damo v hladilnik.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,98 €
Skupaj:
44,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno