Na naši spletni strani smo vam že predstavili recepta za vegansko čokoladno rulado brez jajc in mleka ter čokoladno rulado z vanilijevo kremo, tokrat pa je na vrsti mamljiva čokoladna rolada brez moke iz kar 3 vrst čokolade!
Čokoladna rolada je odlična »rolasta« sladica, ki je svoje ime dobila po francoskem glagolu rouler, kar po francosko pomeni zvijati. Vsak pravi gurman ve, da obstaja cela vrsta sladkih, pa tudi slanih rolad, ki so odlične ne le kot sladica, ampak tudi kot samostojni obrok. Mi pa vam kot pravi čokoholiki predstavljamo recept za čokoladno rolado iz 3 vrst čokolade, ki jo bodo lahko brez slabe vesti jedli tudi vsi tisti, ki se izogibajo moki.
Pripomočki:
- manjša kozica
- 3 posode
- spatula
- nož z ostrim rezilom
- električni mešalnik
- pekač (45x30 cm)
- papir za peko
- kuhinjske brisačke
- alu folija
- pladenj
Čokoladna rolada je okusna tudi nekaj dni kasneje, poskrbite le, da bo shranjena v hladilniku v zaprti posodi, da se ne naleze vonjav drugih živil iz hladilnika. Pa dober tek!
VIDEO RECEPT - Čokoladna rolada brez moke