BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna rolada brez moke iz 3 vrst čokolade

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 13
cokoladna rolada brez moke iz 3 vrst cokolade

Na naši spletni strani smo vam že predstavili recepta za vegansko čokoladno rulado brez jajc in mleka ter čokoladno rulado z vanilijevo kremo, tokrat pa je na vrsti mamljiva čokoladna rolada brez moke iz kar 3 vrst čokolade! 

Čokoladna rolada je odlična »rolasta« sladica, ki je svoje ime dobila po francoskem glagolu rouler, kar po francosko pomeni zvijati. Vsak pravi gurman ve, da obstaja cela vrsta sladkih, pa tudi slanih rolad, ki so odlične ne le kot sladica, ampak tudi kot samostojni obrok. Mi pa vam kot pravi čokoholiki predstavljamo recept za čokoladno rolado iz 3 vrst čokolade, ki jo bodo lahko brez slabe vesti jedli tudi vsi tisti, ki se izogibajo moki.

 

Pripomočki:

 • manjša kozica
 • 3 posode
 • spatula
 • nož z ostrim rezilom
 • električni mešalnik
 • pekač (45x30 cm)
 • papir za peko
 • kuhinjske brisačke
 • alu folija
 • pladenj

 

Čokoladna rolada je okusna tudi nekaj dni kasneje, poskrbite le, da bo shranjena v hladilniku v zaprti posodi, da se ne naleze vonjav drugih živil iz hladilnika. Pa dober tek!

VIDEO RECEPT - Čokoladna rolada brez moke

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna rolada brez moke iz 3 vrst čokolade

 • Čas priprave: 2 uri
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 13

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V manjši kozici na nizkem ognju do rahlega vretja segrejte 2/3 skodelice smetane za stepanje. Odstavite z ognja in dodajte belo čokolado v kapljicah ter pustite stati 1 minuto, nato pa zmešajte, da zmes postane popolnoma gladka. Postopoma dodajte še preostalo smetano in zmešajte. Nato zmes prelijte v posodo, jo pokrijte in postavite v hladilnik za 1 uro.
2. Korak Pekač prekrijte s papirjem za peko in ga premažite z maslom ter nanj posujte 2 jedilni žlici kakava v prahu.
3. Korak Nad vodno kopeljo stopite temno čokolado v kapljicah in dodajte kavo ter mešajte toliko časa, da zmes postane gladka. Odstavite z ognja.
4. Korak Z električnim mešalnikom v eni posodi na srednji hitrosti stepite rumenjake. Dodajte ½ skodelice sladkorja in stepajte približno 2 minuti. Zmanjšajte hitrost na najnižjo in zraven vmešajte stopljeno čokolado. Dodajte še 6 jedilnih žlic kakava v prahu in sol ter premešajte s spatulo.
5. Korak Očistite metlice in v drugi posodi z električnim mešalnikom na srednji hitrosti stepite beljake, nato pa k snegu dodajte preostalo polovico skodelice sladkorja. Na najvišji hitrosti stepajte približno 3 minute.
6. Korak S spatulo nežno in postopoma dodajte sneg k čokoladni mešanici.
7. Korak S spatulo po pekaču nežno razmažite nastalo testo.
8. Korak Pecite pri temperaturi 180 °C približno 20 minut. Ko je testo pečeno, z nožem previdno odstranite biskvit stran od roba pekača in preostali 2 jedilni žlici kakava enakomerno potresite po biskvitu.
9. Korak Medtem ko je biskvit še vroč, ga pokrijte s čistimi kuhinjskimi brisačkami. Obrnite ga na drugo stran in odstranite papir za peko s spodnje strani. Še s te strani ga pokrijte s kuhinjskimi brisačkami.
10. Korak Z obema rokama zvijte biskvit tako, da bodo kuhinjske brisačke še vedno znotraj njega. Počakajte 30 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa biskvit previdno odvijte. Pustite stati 15 minut, da se popolnoma ohladi.
11. Korak S spatulo premažite nadev po biskvitu vsaj 3 centimetre stran od robov.
12. Korak Biskvit z nadevom zvijte v alu folijo, še pred tem pa odstranite kuhinjske brisačke. Biskvit prestavite na pladenj.
13. Korak V manjši kozici na srednjem ognju segrejte smetano in koruzni sirup ter počakajte, da zavre. Nato kozico odstavite z ognja in dodajte mlečno čokolado v kapljicah ter maslo. Pustite stati 1 minuto, nato pa mešajte toliko časa, da preliv postane popolnoma gladek. Pustite stati še nekaj časa, da se nekoliko ohladi, a naj bo še vedno nekoliko topel.
14. Korak Odstranite alu folijo z biskvita in preliv počasi ter enakomerno prelijte po roladi. Lahko si pomagate s spatulo.
15. Korak Rolado postavite v hladilnik za vsaj 1 uro oziroma dokler se preliv popolnoma ne strdi.
16. Korak Nož z ostrim rezilom splaknite z vročo vodo in obrišite, nato pa odrežite oba konca rolade. Očistite tudi pladenj okoli rolade.
17. Korak Nož z ostrim rezilom znova splaknite z vročo vodo in obrišite, nato pa pričnite z rezanjem kosov. Priporočamo, da pred vsakim novim kosom očistite in obrišete rezilo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno