Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Carski praženec z breskvami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
carski prazenec oziroma smorn je avstrijska palacinka ki se obicajno postreze kot sladica vendar ga vedno pogosteje potrezemo tudi za zajtrk

V katero skupino spadate: imate za zajtrk raje sladke ali slane jedi? Ste med tistimi, ki pred palačinkami prej izbere jajca?  Če je vaš odgovor, ja, potem niste na pravem mestu. Tokrat bomo pripravili carski praženec oziroma šmorn z breskvami. 

Carski praženec oziroma šmorn je avstrijska palačinka, ki se običajno postreže kot sladica, vendar ga vedno pogosteje potrežemo tudi za zajtrk.

Kako je nastal carski praženec in zakaj se mu reče ravno tako, si lahko preberete tukaj.

Poleg carskega praženca lahko postrežemo tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Carski praženec z breskvami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 60 g neslanega masla
  • 3 na krhlje narezane breskve
  • 50 g sladkorja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 120 g moke
  • 240 ml mleka
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • ščep soli
  • 1 pest borovnic
  • 35 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste

Navodila za uporabo:

1. Korak

V ponvi stopimo eno žlico malo masla. Dodamo breskve, 1 žlico sladkorja in limonin sok ter kuhamo pri močnem ognju. Občasno premešamo, dokler se breskve ne zmehčajo in rahlo porjavijo, približno 5 minut. Breskve preložimo na krožnik in očistimo ponev.

2. Korak

V veliki skledi zmešamo moko, mleko, rumenjake, lupinico, 2 žlici sladkorja in BAM vanilijevo pasto. Mešamo toliko časa, da zmes postane gladka. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo sol in beljake s soljo. Stepamo toliko časa, da dobimo sneg. Dodamo še 1 žlico sladkorja in stepamo še dobro minuto. Beljake vmešamo v testo.

3. Korak

V ponvi ponovno stopimo 1 žlico masla. Dodamo testo, pokrijemo in kuhamo pri zmerno nizkem ognju, dokler zmes ne postane zlata na dnu, na vrhu pa se začne strjevati, 4 do 5 minut.

Obrnemo na pol pečeno palačinko in pečemo, dokler se še spodnja stran palačinke ne strdi in rahlo porjavi, približno 2 minuti.

4. Korak

Z leseno ali toplotno odporno plastično lopatico razrežemo palačinko v ponvi na kvadrate. Pokapamo z maslom, potresite s 1/3 količino sladkorja v prahu in na vrh položimo breskve. Kuhamo in premešamo, dokler carski praženec ni karameliziran, približno 5 minut. Dodamo borovnice in premešamo, dokler se ne segrejejo, približno 1 minuto. Carski praženec prestavimo na krožnik, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Lahko dodamo še BAM namaze ali BAM prelive.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,43 €
Skupaj:
21,87 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno