BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Carski praženec z jabolki

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
carski prazenec z jabolki

Carski praženec z jabolki je tradicionalna avstrijska sladica. Njegova podoba spominja na narezane palačinke, katere posujemo s sladkorjem v prahu ali nam ljubimi prelivi. Pripravimo ga iz testa, ki ga običajno naredimo iz moke, jajca, sladkorja in mleka. Carski praženec običajno pripravimo maslu in ga pečemo toliko časa, da iz mase ne dobimo goste in puhaste debelejše palačinke. Palačinko nato raztrgamo na majhne koščke in običajno postrežemo s sadnim kompotom ali marmelado.

Carski praženec z jabolki je bolj sočna različica tradicionalne recepture. Jabolka pogosto vmešmo kar v testo, jabolka lahko za dodaten okus začinimo s cimetom in sladkorjem.

1. Kako pripravimo carski praženec (šmorn) z jabolki?

Če želite pripraviti carski praženec z jabolki, moramo najprej olupiti in narezati jabolka. Olupljena in narezana jabolka nato popečemo v ponvi z maslom, sladkorjem in cimetom, dokler se ne zmehčajo in karamelizirajo.

Nato pripravimo še testo za palačinke in ga spečemo v ločeni ponvi, dokler se ne oblikuje v debelo palačinko. Ko je le-ta pripravljena, jo z lopatko raztrgamo na majhne koščke in vmešamo še kuhana jabolka. Carski praženec z jabolki postrežemo še topel, posujemo pa ga lahko s sladkorjem v prahu in mu po želji dodamo še s sadni kompot ali marmelado.

Carski praženec lahko pripravimo še na več drugih načinov. Pripravili smo nekaj idej:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Carski praženec z jabolki

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 190 °C. V veliki ponvi pri srednji temperaturi stopimo in mu dodamo na tanko narezana jabolka, dve žlici sladkorja in eno žličko mletega cimeta. Kuhamo med 5 do 7 minut ali dokler se jabolka ne zmehčajo in se sladkor raztopi.

2. Korak

V veliki skledi stepemo rumenjake, da postanejo bledi in kremasti. Dodamo sladkor in sol ter stepamo, dokler se ne povežeta. Postopoma dodamo še moko in mleko. Zmes mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladkega testa. V ločeni skledi stepemo beljake, da se oblikujejo čvrsti vrhovi. Beljake nežno vmešamo v testo.

3. Korak

V isti ponvi, v kateri so bila jabolka, pri srednje visoki temperaturi stopimo še 2 žlici masla. V ponev vlijemo testo in ga enakomerno razporedimo. Kuhamo med 3 do 4 minute. Z lopatko po majhnih kosih obrnemo carski praženec in ga pečemo še med 2 do 3 minute.

4. Korak

Kuhana jabolka dodamo v ponev in vse skupaj nežno premešamo. Ponev prestavimo v ogreto pečico in carski praženec pečemo še med 8 do 10 minut. Carski praženec postrežemo še topel, dodatno pa ga lahko dekoriramo še s sladkorjem v prahu.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,47 €
Skupaj:
31,23 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno