1
Razbij dve jajci v skledo in ju stepi z metlico. Vlij pinjeno mleko, dodaj žličko BAM vanilijeve paste in bučni pire.
2
Postopoma vmešaj še moko, dodaj sodo bikarbono, sladkor, sol in cimet.
3
Dobro premešaj in pusti zmes počivati deset minut.
4
Ponev pošpricaj z BAM repičnim oljem v spreju, počakaj, da se segreje in speci okrogle palačinke manjših dimenzij. Za doziranje mase si pomagaj z zajemalko. Peci dve minuti na eni strani in minuto in pol na drugi strani oziroma do zlatorjave barve.
5
K pečenim palačinkam z bučnim pirejem se odlično poda BAM preliv Slana karamela, saj doda kontrast sladkosti bučinim palačinkam. Po vrhu jih posuj z BAM čokoladnimi kapljicami in po želji dekoriraj s svežim sadjem.
6
*Dodaten nasvet za shranjevanje: Palačinke položi eno na drugo, vsako loči s peki papirjem, vse skupaj postavi v plastično posodico in to v zmrzovalnik, kjer lahko ostane do enega meseca, ti pa imaš pri roki slastno predpripravljeno malico, ki jo samo odtajaš!