Bavarska krema je klasična nemška sladica, v francoščini poznana kot "crème bavaroise". Njeno poreklo je francosko, njen recept je prvi zapisal francoski kuhar visoke kuhinje Marie Antoine Carême v začetku devetnajstega stoletja.
Sladica je postala izjemno priljubljena na Bavarskem in po vsej Nemčiji.
Bavarsko kremo postrežemo ohlajeno kot samostojno sladico ali pa jo uporabimo v raznih pecivih, tortah in drugih pekovskih izdelkih (namaz ali kot nadev, izvlečen iz dresirne vrečke).
Med pripravo bavarske kreme bomo pprestopili kar nekaj stopenj – a, brez skrbi, nobena ni zapletena. Jajčno kremo bomo pripravili s toplim mlekom, ki mu boste dodali namočeno želatino, da se bo lepo stopila. Nazadnje, ko se zmes ohladi, vanjo stresemo stepeno smetano in jo preložimo v modelčke ali servirne kozarce.
BAM nasvet: če boste bavarsko kremo postregli v kalupih, le-teh ne puščajte predolgo v topli vodi. Če to storimo, se bo več želatine utekočinilo in bavarska krema bo začela izgubljati ustaljeno strukturo. Dovolj bo med 30 do 45 sekund.
Bavarsko kremo lahko uporabimo tudi kot polnilo za krofe ali druge sladice.