Sestavine:
- 110 g mehkega masla
- 60 g rjavega sladkorja
- 100 g kristalnega sladkorja
- 1 čajna žlička BAM vaniljeve paste
- 1 jajce (velikostni razred M)
- 180 g gladke moke
- 3 g soli
- 3 g soli
- 50 g BAM temne čokolade
- 40 g suhih brusnic
Pred vami je recept za slastne ameriške piškote (cookies) z brusnicami, s hrustljavo skorjico in mehko sredico. Taki kot morajo biti.
Piškoti so ravno prav slani in čokoladni, masi pa je dodana še vaniljeva pasta, ki poskrbi za nežno in prijetno aromo. Naravnost božanski! Pri nas doma jih otroci obožujejo, pa še lahko pomagajo pri pripravi.
Kaj pa je lahko bolj zabavnega od mazanja rokic in packanja po kuhinji na kakšen siv in deževen dan?
Ameriške čokoladne piškote lahko na naslednjem praznovanju ponudite skupaj s sladico Kinder bueno v kozarcu.
S sestavinami recepta lahko pripravite 30 piškotov. Recept je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.
V posodi stoječega mešalnika ob uporabi nastavka (lopatice) trikotne oblike mešamo 1 minuto maslo s sladkorjem. Dodamo vaniljevo pasto in jajce ter zmešamo v puhasto kremo. Suhe sestavine premešamo in jih stresemo k masi. Mešamo le toliko, da se sestavine povežejo.
Nazadnje dodamo čokoladne kapljice in suhe brusnice. Maso postavimo vsaj za pol ure v hladilnik. Ko je dobro ohlajena, s pomočjo žličke odtehtamo kupčke po 20 g in jih oblikujemo v kroglice. Kroglice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da med njimi pustimo dovolj prostora, ker se med peko razlezejo.
Pekač s kroglicami postavimo za pol ure v hladilnik, saj mora biti masa za piškote pred peko res hladna. Medtem pečico segrejemo na 190°C. Pekač potisnemo v ogreto pečico in piškote pečemo približno 11 minut. Pečene piškote s pomočjo paletnega noža prestavimo na mrežo, da se popolnoma ohladijo.