Sestavine:
- 240 g moke
- 1½ čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička morske soli
- 1 skodelica rjavega sladkorja
- 100 g stopljenega kokosovega olja
- 6 žlic vode
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
- 170 g BAM temne čokolade
Veganski piškoti s koščki čokolade navdušijo z mehko, žvečljivo sredico, hrustljavimi robovi in čokolado v vsakem grižljaju.
Ti veganski čokoladni piškoti se lahko kosajo z vsemi piškoti, narejenimi iz masla ali jajc. Na zunanji strani so rahlo hrustljavi, v sredini pa mehki in žvečljivi. Vsak grižljaj napolnijo topljivi čokoladni koščki, a tudi brez njih bi bili ti piškoti slastni. Testo ima bogat, topel okus, ki ga odlično poudari ščepec soli.
Ljubitelje veganskih sladic lahko navdušite tudi z:
Pečico segrejte na 180°C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. V srednje veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Mešamo, dokler se sestavine ne združijo.
V veliki skledi stepemo rjavi sladkor, kokosovo olje, vodo in BAM vanilijevo pasto do gladkega. Suhe sestavine vlijemo v skledo z mokrimi sestavinami in premešamo. Dodamo še BAM temno čokolado. Z zajemalko za piškote ali žlico zajememo testo in ga položimo na pripravljene pekače. Piškote pečemo med 12 do 14 minut. Po tem času piškote dstranimo iz pečice in pustimo, da se na pekaču hladijo še vsaj 10 minut. Nato jih postrežemo! Pa dober tek!