BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Tiramisu torta s palačinkami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 20
ta impresivna torta s palacinkami in okusom tiramisuja vsebuje 25 kot papir tankih palacink 24 plasti puhastega in okusa polnega nadeva z okusom tiramisuja posipov s kakavom v prahu torti pa piko na doda se stepena sladka smetana

Ta impresivna torta s palačinkami in okusom tiramisuja vsebuje 25 kot papir tankih palačink, 24 plasti puhastega in okusa polnega nadeva okusa tiramisuja, posipov s kakavom v prahu, torti pa piko na doda še stepena sladka smetana.

Čeprav se tale torta sliši kot zahtevna sladica, ni. Sestavine postopki so natančno razloženi spodaj, a, da vas motivacija ne zapusti prehitro, samo na hitro preletimo postopek. Naredite palačinke. Testo za palačinke se mora pred kuhanjem ohladiti 30–60 minut, nato palačinke le še popečemo.

Naredite nadev za tiramisu, s katerim bomo premazali 24 palačink.

Nato sestavimo torto. S pomočjo finega mrežastega cedila vsako plast nadeva poprašimo s kakavom v prahu. Če ga nimate, preskočite kakav v prahu ali pa ga s prsti potresite po vrhu.

Po želji na vrh dodamo stepeno smetano. Torto hladite vsaj 3 ure, preden jo narežete in postrežete. Čas ohlajanja pomaga, da se okusi razvijejo in, kar je še pomembneje, omogoča, da se torta strdi. Če ga preskočite, torte ne boste mogli razrezati.

Ljubitelje tiramisuja lahko navušite tudi z: 


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
V mikrovalovni pečici ali na štedilniku stopite 6 žlic masla. Pred uporabo v naslednjem koraku hladite približno 5 minut. Preostalo maslo je za ponev. V mešalnik ali velik sekljalnik dodajte ohlajeno stopljeno maslo, moko, sladkor, sol, mleko, vodo, jajca in BAM vanilijevo pasto. Če nimate mešalnika ali kuhinjskega robota, uporabite veliko mešalno posodo in stepajte ročno. Mešajte pri srednji do visoki hitrosti 20-30 sekund, dokler se vse sestavine ne povežejo. Zmes bo svilnato gladka, konsistence smetane in veliko redkejša od testa za palačinke. Skledo z maso za palačinkami dobro pokrijte in ohladite v hladilniku za 1 uro. Ta čas v hladilniku je nujen, ker daje moki možnost, da postane popolnoma hidrirana.
2
S preostalim maslom namastite pekač med vsako palačinko. Postavite  ponev na srednji ogenj in jo obilno namastite z maslom. Ko je ponev vroča, vlijte 3-4 žlice (najbolje bližje 3) testa na sredino ponve. Ponev nagnite/zasukajte, da se testo raztegne, kolikor gre. Tanjša kot je palačinka, bolje bo. Pecite med 1 do 2 minuti, nato obrnite, takoj ko se dno strdi. Ne čakajte predolgo, da palačinke obrnete, sicer bodo imele gumijast okus. Drugo stran pecite 30 sekund, dokler se ne strdi. Pripravljeno palačinko prestavite na velik krožnik in ponovite s preostalim testom, pri čemer pekač med vsako palačinko namažite z maslom. Po želji vsako palačinko ločite s peki papirjem, da se ne sprime. Če pa v ponvi uporabite dovolj masla, se palačinke ne bodo prijele.
3
Postavite palačinke na stran in jih hranite pri sobni temperaturi, medtem ko pripravljate nadev za tiramisu.
1
Prvi del nadeva za tiramisu je priprava zgoščene espresso arome. Z vilicami zmešajte prašek za espresso in toplo vodo v zelo majhni skledi. Odstavite za nekaj minut, da se ohladi. Zmešali ga boste z mascarpone kremo. Pri srednji hitrosti stepite smetano in rum, dokler ne nastanejo srednji vrhovi, približno 3-4 minute.
2
Stepite še mascarpone, sladkor v prahu, BAM vanilijevo pasto in ohlajeno espresso. Stepajte pri srednji hitrosti približno 2 minuti. Stepeno smetano vmešajte v zmes za mascarpone. Naj vas ne skrbi, če je videti sesirjeno, to je v redu in normalno.
1
Na sredino stojala za torte ali krožnika za serviranje torte razporedite 1-2 čajni žlički nadeva. To pomaga pri lepljenju 'palačinka torte' na krožnik. Na vrh položite palačinko. Po vrhu enakomerno razporedite približno 2 zvrhani žlici nadeva. Po želji potresite s kakavom v prahu. Ponovite plastenje palačink, nadeva in posipa kakava v prahu. 
2
Z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepite smetano, rum (če ga uporabljate) in sladkor v prahu pri srednji do visoki hitrosti, dokler ne nastanejo srednji vrhovi, to bo nastalo po približno 3-4 minutah. Po vrhu torte namažite ali nanesite stepeno smetano. Po želji potresite še s kakavom v prahu.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,68 €
Skupaj:
26,80 €24,12 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno