Ta impresivna torta s palačinkami in okusom tiramisuja vsebuje 25 kot papir tankih palačink, 24 plasti puhastega in okusa polnega nadeva okusa tiramisuja, posipov s kakavom v prahu, torti pa piko na doda še stepena sladka smetana.
Čeprav se tale torta sliši kot zahtevna sladica, ni. Sestavine postopki so natančno razloženi spodaj, a, da vas motivacija ne zapusti prehitro, samo na hitro preletimo postopek. Naredite palačinke. Testo za palačinke se mora pred kuhanjem ohladiti 30–60 minut, nato palačinke le še popečemo.
Naredite nadev za tiramisu, s katerim bomo premazali 24 palačink.
Nato sestavimo torto. S pomočjo finega mrežastega cedila vsako plast nadeva poprašimo s kakavom v prahu. Če ga nimate, preskočite kakav v prahu ali pa ga s prsti potresite po vrhu.
Po želji na vrh dodamo stepeno smetano.
Torto hladite vsaj 3 ure, preden jo narežete in postrežete. Čas ohlajanja pomaga, da se okusi razvijejo in, kar je še pomembneje, omogoča, da se torta strdi. Če ga preskočite, torte ne boste mogli razrezati.
Ljubitelje tiramisuja lahko navušite tudi z: