Za borovničev sladoled s crumblom ne bomo potrebovali aparata za sladoled. Zmešali bomo le nekaj preprostih sestavin, nato dodali še borovničevo omako in slastni maslen drobljenec iz rjavega sladkorja.
Ta sladoled se začne z zelo priljubljeno metodo brez mešanja. Osnova je 1 pločevinka sladkanega kondenziranega mleka in 1 pol litra težke smetane.
Sladko smetano stepemo v trd sneg, malo bolj čvrste strukture kot če bi stepali smetano za sladice.
Z mešalnikom vmešamo še polnomastno sladkano kondenzirano mleko. Sladkano kondenzirano mleko doda svilnato kremno teksturo in sladkobo. Dodamo še poljubne okuse ali dodatke, nato pa zmes razporedimo v posodo.
Pokrijemo in zamrznemo za vsaj 6 ur, vendar bo imel sladoled NAJBOLJŠO teksturo, če je zamrznjen približno 8 ur ali celo čez noč.
To je to. Priprava domačega sladoleda še nikoli ni bil lažja!
Ob borovničev sladoled ponudite tudi: