Sestavine:
- 30 g večnamenske moke
- 25 g rjavega sladkorja
- 1/4 čajne žličke mletega cimeta
- 30 g nesoljenega masla, stopljenega
- 480 ml sladke smetane
- 400 g polnomastnega sladkanega kondenziranega mleka
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
Za borovničev sladoled s crumblom ne bomo potrebovali aparata za sladoled. Zmešali bomo le nekaj preprostih sestavin, nato dodali še borovničevo omako in slastni maslen drobljenec iz rjavega sladkorja.
Ta sladoled se začne z zelo priljubljeno metodo brez mešanja. Osnova je 1 pločevinka sladkanega kondenziranega mleka in 1 pol litra težke smetane. Sladko smetano stepemo v trd sneg, malo bolj čvrste strukture kot če bi stepali smetano za sladice.
Z mešalnikom vmešamo še polnomastno sladkano kondenzirano mleko. Sladkano kondenzirano mleko doda svilnato kremno teksturo in sladkobo. Dodamo še poljubne okuse ali dodatke, nato pa zmes razporedimo v posodo.
Pokrijemo in zamrznemo za vsaj 6 ur, vendar bo imel sladoled NAJBOLJŠO teksturo, če je zamrznjen približno 8 ur ali celo čez noč.
To je to. Priprava domačega sladoleda še nikoli ni bil lažja!
Ob borovničev sladoled ponudite tudi:
Pripravimo drobljenec. Z vilicami zmešamo moko, rjavi sladkor in cimet. Dodamo stopljeno maslo in mešamo, dokler se zmes ne spremeni v drobtine.
Pripravimo sladoled. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepamo smetano na srednji do visoki hitrosti, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi, približno 4 minute. Dodamo sladkano kondenzirano mleko in BAM vanilijevo pasto, nato nadaljujemo s stepanjem pri nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Z veliko žlico ali spatulo vmešamo drobtine. Na koncu nežno vmešajte še BAM preliv borovnica.
Mešanico sladoleda damo v posodo ali skledo, primerno za globoko zamrzovanje. Tesno pokrijemo in zamrznemo za najmanj 6 ur.