Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Sladoled s crumblom in borovnicami

  • (1)
  • Čas priprave: 8 ur
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
za borovnicev sladoled s crumblom ne bomo potrebovali aparata za sladoled

Za borovničev sladoled s crumblom ne bomo potrebovali aparata za sladoled. Zmešali bomo le nekaj preprostih sestavin, nato dodali še borovničevo omako in slastni maslen drobljenec iz rjavega sladkorja. 

 Ta sladoled se začne z zelo priljubljeno metodo brez mešanja. Osnova je 1 pločevinka sladkanega kondenziranega mleka in 1 pol litra težke smetane. Sladko smetano stepemo v trd sneg, malo bolj čvrste strukture kot če bi stepali smetano za sladice.

Z mešalnikom vmešamo še polnomastno sladkano kondenzirano mleko. Sladkano kondenzirano mleko doda svilnato kremno teksturo in sladkobo. Dodamo še poljubne okuse ali dodatke, nato pa zmes razporedimo v posodo.

Pokrijemo in zamrznemo za vsaj 6 ur, vendar bo imel sladoled NAJBOLJŠO teksturo, če je zamrznjen približno 8 ur ali celo čez noč.

To je to. Priprava domačega sladoleda še nikoli ni bil lažja!

Ob borovničev sladoled ponudite tudi:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sladoled s crumblom in borovnicami

  • Čas priprave: 8 ur
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • 30 g večnamenske moke
  • 25 g rjavega sladkorja
  • 1/4 čajne žličke mletega cimeta
  • 30 g nesoljenega masla, stopljenega

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pripravimo drobljenec. Z vilicami zmešamo moko, rjavi sladkor in cimet. Dodamo stopljeno maslo in mešamo, dokler se zmes ne spremeni v drobtine.

2. Korak

Pripravimo sladoled. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali stoječim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, stepamo smetano na srednji do visoki hitrosti, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi, približno 4 minute. Dodamo sladkano kondenzirano mleko in BAM vanilijevo pasto, nato nadaljujemo s stepanjem pri nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo. Z veliko žlico ali spatulo vmešamo drobtine. Na koncu nežno vmešajte še BAM preliv borovnica.

3. Korak

Mešanico sladoleda damo v posodo ali skledo, primerno za globoko zamrzovanje. Tesno pokrijemo in zamrznemo za najmanj 6 ur.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno