BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sijoča čokoladna glazura oz. mirror cake obliv

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 6
sijoca cokoladna glazura oz mirror cake obliv

Priprava sijoče čokoladne glazure, znane tudi kot mirror glaze obliv je umetnost, ki lahko vsako torto spremeni v pravo kulinarično mojstrovino. Ta tehnika omogoča ustvarjanje čudovite, sijoče površine, ki ne le izgleda osupljivo, ampak tudi daje torti prefinjen zaključni pridih.


Mirror glaze obliv je priljubljen pri slaščičarjih po vsem svetu zaradi svoje sposobnosti, da ustvarja gladek in reflektivni preliv, ki lahko vsebuje različne barvne učinke, s čimer torti doda unikaten in eleganten videz.


Čeprav se morda priprava zdi zapletena, je priprava mirror glaze obliva dosegljiva tudi domačim slaščičarjem, če le sledijo pravilnemu postopku in uporabljajo kakovostne sestavine.


NASVETI:


  • Pred prelivanjem biskvit premaži z masleno kremo ali ganachejem. Torta naj bo ravna in dobro ohlajena (idealno vsaj 2 uri v zamrzovalniku, še bolje čez noč).
  • Če nimaš jedilnih barv, lahko podoben učinek dosežeš tudi z uporabo BAM čokolad. Priporočam BAM jagodno, Ruby ali pomarančno čokolado za čudovit barvni element.


S pravilno pripravo in nekaj potrpežljivosti lahko tudi ti ustvariš čudovito torto, ki bo očarala tvoje goste. Pripravi se, da se poglobiš v svet slaščičarske umetnosti in ustvari svoj sijoč mirror glaze preliv.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Kondenzirano mleko, sladkor in 70 ml vode zmešaj v posodi. Segrevaj do vretja, medtem pa nenehno mešaj, da se ne zažge.
2
Želatino zmešaj s preostankom vode in pusti, da nabrekne.
3
Nabreklo želatino dodaj mlečni mešanici in mešaj, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.Mlečni mešanici dodaj še BAM belo čokolado ter mešaj, dokler se ne stopi.
4
S paličnim mešalnikom na nizki hitrosti še enkrat premešaj glazuro, da zmanjšaš nastanek zračnih mehurčkov ter prejmeš kremno in popolnoma gladko glazuro.
5
V kolikor želiš imeti barvni preliv lahko v tem koraku dodaš še jedilno barvo.
6
Počakaj, da se glazura nekoliko ohladi saj v primeru, da je glazura prevroča lahko stopi masleno kremo torte.
7
Torto postavljeno na mreži za oblivanje prelivaj toliko časa, dokler ta ni popolnoma prekrita.
8
Previdno dvigni torto, odstrani odvečno glazuro in jo postavi na servirni podstavek. Po želji lahko torto še dodatno okrasiš.

Avtor:
Maja K., Ustvarjalka vsebin

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €0,00 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno