Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Čeprav je maslena krema krema, ki slovi po enostavni pripravi, jo lahko presenetljivo hitro pripravimo narobe. Popolna maslena krema mora biti izjemno lahka, gladka, ne presladka in takšne strukture, da se obdrži tudi na zelo vroč dan.
Maslena krema, glazura ali preliv... ne glede na to, kako jo imenujejo, bo pokvarila celotno torto, če ne bo pravilno pripravljena.
Zato smo pripravili trike in nasvete, s katerimi bo priprava zagotovo uspela.
Za najbolj svilnato in gladko masleno kremo uporabimo najbolj fino mleti sladkor v prahu. Na embalaži sladkorja v prahu pogosto piše, kako fino je zmlet. 10x mleti sladkor v prahu je najboljši in ga zato priporočamo pri pripravi vseh vrst krem za obmazovanje. Če na embalaži piše 5x mleti sladkor, to pomeni, da je bolj grobo mlet in ga običajno uporabimo takrat, ko želim sladkor v prahu le posuti čez sladice.
Sladkor v prahu je potrebno pred uporabo vedno presejati, saj se tako izognemo grudicam v kremi. Običajno sladkor v prahu odmerimo in ga nato še presejemo.
Če želimo tako žametno gladko maslo, da se kar stopi v ustih, si za stepanje masla vzamemo čas. Najprej začnemo s stepanjem masla sobne temperature. Z električnim mešalnikom, ročnim ali stoječim, ga skupaj s sladkorjem stepamo toliko časa, dokler se maslo in sladkor ne povežeta. Nato hitrost povečamo in s stepanjem nadaljujemo pri srednji hitrosti. Stepamo toliko časa, dokler barva zmesi ne posvetli, struktura pa ni videti puhasta. Če je zmes pravilno stepena, se mora na jeziku raztopiti, nikakor ne sme biti težka ali gosta. To nam bo vzelo približno 3 do 4 minute.
Čeprav se krema imenuje maslena krema, lahko namesto sladke smetane običajno uporabimo tudi mleko, če tako zahteva recept, ki ste ga izbrali za pripravo. Mleko bo sicer ustvarilo manj bogato in kremasto kremo, a bo krema prav tako primerna za obmazovanje.
Sladkor dodajamo postopomo in kremo sproti okušamo. Če bo maslena krema presladka, lahko pokvari okus celotne torte ali sladice katero bomo obmazali z masleno kremo.
Če masleni kremi dodamo še dodatno tekočino, na primer arome ali pireje, lahko postane preveč tekoča, kar lahko vpliva na kompaktno strukturo kreme. Prav tako ne želimo, da bi jo morali dodatno gostiti s sladkorjem, saj lahko preveč sladkorja pokvari okus kreme. Če želimo masleni kremi dodati barvo, predlagamo uporabo barvil v gelu ali prahu, saj na tak način v kremo ne dodajamo preveč tekočine.
Če pripravljamo torto ali kolačke za zabavo, ki bodo postreženi na še posebej vroč ali vlažen dan, je zadnja stvar, ki si jo želimo: stopljena maslena krema.
Eden izmed načinov, ki prepreči, da bi se torta stopila je ta, da torto ali pripravljeno sladico shranimo na hladno in jo z masleno kremo obmažemo tik pred postrežbo.
Krem za dekoracijo obstaja kar nekaj vrst. Od enostavnih maslenih krem do krem, ki so primerne tako za obmazovanje kot za polnilo sladic. Različne recepte za obmazovanje tort najdete tukaj.