Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Maslena krema za torto

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
ceprav je maslena krema krema ki slovi po enostavni pripravi jo lahko presenetljivo hitro pripravimo narobe popolna maslena krema mora biti izjemno lahka gladka ne presladka in taksne strukture da se obdrzi tudi na zelo vroc dan

Čeprav je maslena krema krema, ki slovi po enostavni pripravi, jo lahko presenetljivo hitro pripravimo narobe. Popolna maslena krema mora biti izjemno lahka, gladka, ne presladka in takšne strukture, da se obdrži tudi na zelo vroč dan.

Maslena krema, glazura ali preliv... ne glede na to, kako jo imenujejo, bo pokvarila celotno torto, če ne bo pravilno pripravljena. 

Zato smo pripravili trike in nasvete, s katerimi bo priprava zagotovo uspela.


1. Pazimo, kakšen sladkor v prahu uporabimo in kakšna bo količina.


Za najbolj svilnato in gladko masleno kremo uporabimo najbolj fino mleti sladkor v prahu. Na embalaži sladkorja v prahu pogosto piše, kako fino je zmlet. 10x mleti sladkor v prahu je najboljši in ga zato priporočamo pri pripravi vseh vrst krem za obmazovanje. Če na embalaži piše 5x mleti sladkor, to pomeni, da je bolj grobo mlet in ga običajno uporabimo takrat, ko želim sladkor v prahu le posuti čez sladice. 

Sladkor v prahu je potrebno pred uporabo vedno presejati, saj se tako izognemo grudicam v kremi. Običajno sladkor v prahu odmerimo in ga nato še presejemo.


2. Maslo je potrebno DOBRO stepsti.


Če želimo tako žametno gladko maslo, da se kar stopi v ustih, si za stepanje masla vzamemo čas. Najprej začnemo s stepanjem masla sobne temperature. Z električnim mešalnikom, ročnim ali stoječim, ga skupaj s sladkorjem stepamo toliko časa, dokler se maslo in sladkor ne povežeta. Nato hitrost povečamo in s stepanjem nadaljujemo pri srednji hitrosti. Stepamo toliko časa, dokler barva zmesi ne posvetli, struktura pa ni videti puhasta. Če je zmes pravilno stepena, se mora na jeziku raztopiti, nikakor ne sme biti težka ali gosta. To nam bo vzelo približno 3 do 4 minute.


3. Uporabimo lahko sladko smetano ali mleko


Čeprav se krema imenuje maslena krema, lahko namesto sladke smetane običajno uporabimo tudi mleko, če tako zahteva recept, ki ste ga izbrali za pripravo. Mleko bo sicer ustvarilo manj bogato in kremasto kremo, a bo krema prav tako primerna za obmazovanje.


4. Sladkor prilagodimo svojim željam.


Sladkor dodajamo postopomo in kremo sproti okušamo. Če bo maslena krema presladka, lahko pokvari okus celotne torte ali sladice katero bomo obmazali z masleno kremo.


5. Masleni kremi ne dodamo preveč tekočine.


Če masleni kremi dodamo še dodatno tekočino, na primer arome ali pireje, lahko postane preveč tekoča, kar lahko vpliva na kompaktno strukturo kreme. Prav tako ne želimo, da bi jo morali dodatno gostiti s sladkorjem, saj lahko preveč sladkorja pokvari okus kreme. Če želimo masleni kremi dodati barvo, predlagamo uporabo barvil v gelu ali prahu, saj na tak način v kremo ne dodajamo preveč tekočine.


6. Kako preprečimo, da bi se maslena krema stopila?


Če pripravljamo torto ali kolačke za zabavo, ki bodo postreženi na še posebej vroč ali vlažen dan, je zadnja stvar, ki si jo želimo: stopljena maslena krema.

Eden izmed načinov, ki prepreči, da bi se torta stopila je ta, da torto ali pripravljeno sladico shranimo na hladno in jo z masleno kremo obmažemo tik pred postrežbo.

Krem za dekoracijo obstaja kar nekaj vrst. Od enostavnih maslenih krem do krem, ki so primerne tako za obmazovanje kot za polnilo sladic. Različne recepte za obmazovanje tort najdete tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,96 €
Skupaj:
44,64 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno