BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Preprost recept za domače čokoladne praline

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 4
preprost recept za domace cokoladne praline

Te med nakupovanjem vedno znova premami pogled na čudovite bonboniere, v katerih se skrivajo čokoladice različnih okusov? Si že kdaj pomislil, da bi praline pripravil doma? Nikar se ne ustraši, z malo truda jih lahko pripraviš tudi, če nisi najbolj vešč v kuhinji.

Praline oziroma pralineji imajo tako bogato zgodovino, kot je bogat njihov okus. Prve praline naj bi v zgodnjem 17. stoletju izdelal kuharski mojster znanega francoskega diplomata. Kljub temu, da so takrat že poznali čokolado, so bile prve praline izdelane iz celih mandljev, oblitih s karameliziranim sladkorjem. Iz Francije izhaja tudi njihovo ime, saj beseda praliné pomeni s čokolado zmešan sladkorni prah za oblivanje.

Danes so praline običajno izdelane iz treh osnovnih sestavin – oreščkov, sladkorja in smetane.

ZANIMIVOST: Ali veš, da obstaja tudi praznik pralin?

Vsako leto 24. junija slaščičarji in sladokusci po vsem svetu praznujejo dan, ko se lahko sladkajo brez slabe vesti in uživajo v pralinah na sto in en način. Še posebej v New Orleansu se na ta dan okoli malih in večjih trgovinic s pralinami zbere ogromno število ljudi. Če se v tem času nahajate kje v bližini, nikar ne pozabite zaviti v katero izmed njih in se prepustiti harmoniji sladkih okusov.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Preprost recept za domače čokoladne praline

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 4

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Nad vodno soparo raztopite jedilno čokolado ali čokolado v kapljicah (ta se lažje topi) ter prilijte olje. Dobro premešajte in dodajte nekaj kapljic ruma, lahko tudi sadno ali vanilijevo aromo.
2. Korak Stopljeno čokolado previdno vlivajte v modelčke za praline do 1/3, pri čemer si lahko pomagate z žlico. Model za praline postavite v hladilnik za približno pol ure, da se čokolada strdi.
3. Korak Nato v modelčke položite suho ali sveže sadje, marcipan, oreščke ali kaj drugega po vašem okusu, nato čez prelijte še preostalo stopljeno čokolado.
4. Korak Model za praline znova postavite v hladilnik, dokler se praline popolnoma ne ohladijo in strdijo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno