Sestavine:
- 7 g želatine
- 300 g sladkorja
- 180 ml vode
- 170 g kondenziranega mleka
- 350 g BAM bele čokolade
Pred tabo stoji popolna torta, v slaščičarskem jeziku ji radi rečejo kar "nagica". Torej torta, ki potrebuje dekoracijo. Za dekoracijo torte lahko poskrbiš s čokoladnim ganache-m ali drugače ganache kremo, lahko pa pripraviš preliv in svojo tortico obliješ z njim. Skupaj z receptom, želim s tabo deliti še par nasvetov, s katerimi bodo tvoje torte navdušile tako z izgledom kot okusom.
Za oblivanje si pripravi pekač, ki bo ujel višek preliva. Na pekač postavi prozorno folijo, ki bo ujela odvečni preliv, da ga tebi ne bo potrebno čistiti. Pred samim oblivanjem pazi, da ima tvoja torta ravne stranice in ostre robove. Pazi tudi, da se na površini, ki jo obliješ s prelivom, ni nabral kondenz. Tako preprečiš, da bi preliv spolzel iz torte.
Tokrat smo pripravili recept za preliv z belo BAM čokolado, ki je oblikovana v manjše čokoladice kapljice in tako omogoča hitro in enakomerno topljenje.