
Sestavine:
- 300 g sladke smetanje za stepanje
- 600 g BAM temne čokolade
- 260 g sladke smetane za stepanje
- 650 g BAM mlečne čokolade
Čokoladni preliv za torte je mešanica čokolade in tople sladke smetane, najpogosteje v razmerju 1:1. Preliv za torte, ki mora biti gladek, svilnat in bleščeč, je osnovni del vsake slaščičarske kuhinje. Priprava ni le enostavna in hitra, ampak je njegova uporaba tudi izjemno vsestranska. Čokoladni preliv za torto je primeren za namakanje na primer pri pripravi kokosovih kock ali "čupavcev", primeren je kot namaz, glazure ali kot preliv. Možnosti uporabe so praktično neskončne! Da pa se čokoladni preliv lepo in dramatično prelije čez vašo naljubšo torto pa ga bomo pripravili podobno kot čokoladni ganache. Tokrat bomo za preliv uporabili mlečno in temno čokolado. Preliv s temno čokolado se odlično uleže na torto črni gozdiček, medtem ko preliv z mlečno čokolado obožuje torto kinder bueno.
Količina preliva je primerna za dvoplastno torto premera 20 cm.