Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Pite s čokolado, karamelo in mlečno kremo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
ne samo da so videti hudo – te pite so bozanske v njih se prepleta kombinacija temne cokolade prazenih lesnikov slane karamele in mlecne kreme

Ne samo, da so videti hudo – te pite so božanske! V njih se prepleta kombinacija temne čokolade, praženih lešnikov, slane karamele in mlečne kreme. Ker karamele ni nikoli dovolj, v receptu na seznamu sestavin čakata kar oba BAM karamelna preliva: slana karamela in karamela toffee. Karamela toffee je zaradi svoje strukture odlična za brizganje in se zato super obnese tudi pri dekoracijah.

Recept za pite s čokolado, karamelo in mlečno kremo je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.Poleg časa priprave moramo upoštevati še čas hlajenja. Recept za hlajenje zahteva 12 ur. 

Ljubitelje slane karamele navdušimo še z drugimi recepti. Nekaj idej spodaj:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Pite s čokolado, karamelo in mlečno kremo

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • 120 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 235 g gladke moke
  • 10 g BAM kakava v prahu
  • 35 g fino mletih mandljev
  • ščepec soli
  • 50 g jajc (1 M jajce)
  • 20 g rumenjakov (1 M rumenjak)
  • 6 g sladke smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak

Hladno maslo narežemo na lističe, mu dodamo sladkor in sol in ga med prsti razdrobimo. Dodamo moko, kakav in mlete mandlje in zgnetemo v drobljivo testo. Nazadnje dodamo razžvrkljano jajce in na hitro zgnetemo v gladko, mehko testo. Testo sploščimo, ga ovijemo v plastično živilsko folijo in damo v hladilnik za vsaj 6 ur, najbolje čez noč.

2. Korak

Hladno testo razvaljamo 3 mm debelo in z obroči izrežemo 8 krogov. Testo nato na hitro pregnetemo, ponovno razvaljamo in narežemo 8 trakov, širokih približno 2,5 cm in dolgih 22 cm. Če je testo premehko, ga pred oblaganjem modelov damo za 15 minut v hladilnik. Z ohlajenim testom obložimo še stene modelov in višek testa odrežemo z ostrim nožem (tako, da je testo ravno z robom modela). Obložene modele damo v hladilnik za vsaj 6 ur.

1. Korak

Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Na dotik pokrijemo s plastično živilsko folijo in ohladimo.

1. Korak

Pečico segrejemo na 170 °C. Hladno testo pečemo 15 minut, nato košarice vzamemo iz pečice, jih ohladimo in ločimo od modelov. Ohlajeno testo premažemo s premazom, vrnemo v pečico in pečemo še približno 13–15 minut. Pečene košarice ohladimo na mreži.

1. Korak

Sladko smetano stepemo. Sir mascarpone, sladkor v prahu in kondenzirano mleko gladko zmešamo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano. Nadevamo jo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom.

1. Korak

Čokolado za ploščice temperiramo in jo na tanko namažemo na list acetatne folije. Ko čokolada začne matirati, z okroglim izsekovalcem, premera 7–8 cm, “zarežemo” 8 krogov. Ko se čokolada strdi, acetatno folijo obrnemo na list papirja za peko in ploščice previdno odlepimo.

1. Korak

Ohlajene košarice v celoti spiralno nabrizgamo s čokoladnim ganachejem, posipamo s praženimi lešniki in porišemo s slano karamelo. V košarice nabrizgamo mlečno kremo in na vrh položimo čokoladno ploščico. Nežno jo pritisnemo ob kremo. Ploščice spiralno nabrizgamo s karamelnim prelivom toffee in dekoriramo s praženimi lešniki.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,52 €
Skupaj:
49,68 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno