Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Pite s čokolado, karamelo in mlečno kremo

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
ne samo da so videti hudo – te pite so bozanske v njih se prepleta kombinacija temne cokolade prazenih lesnikov slane karamele in mlecne kreme

Ne samo, da so videti hudo – te pite so božanske! V njih se prepleta kombinacija temne čokolade, praženih lešnikov, slane karamele in mlečne kreme. Ker karamele ni nikoli dovolj, v receptu na seznamu sestavin čakata kar oba BAM karamelna preliva: slana karamela in karamela toffee. Karamela toffee je zaradi svoje strukture odlična za brizganje in se zato super obnese tudi pri dekoracijah.

Recept za pite s čokolado, karamelo in mlečno kremo je del tretje BAM knjige receptov: Moderne sladice.Poleg časa priprave moramo upoštevati še čas hlajenja. Recept za hlajenje zahteva 12 ur. 

Ljubitelje slane karamele navdušimo še z drugimi recepti. Nekaj idej spodaj:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Pite s čokolado, karamelo in mlečno kremo

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • 120 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 235 g gladke moke
  • 10 g BAM kakava v prahu
  • 35 g fino mletih mandljev
  • ščepec soli
  • 50 g jajc (1 M jajce)
  • 20 g rumenjakov (1 M rumenjak)
  • 6 g sladke smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak

Hladno maslo narežemo na lističe, mu dodamo sladkor in sol in ga med prsti razdrobimo. Dodamo moko, kakav in mlete mandlje in zgnetemo v drobljivo testo. Nazadnje dodamo razžvrkljano jajce in na hitro zgnetemo v gladko, mehko testo. Testo sploščimo, ga ovijemo v plastično živilsko folijo in damo v hladilnik za vsaj 6 ur, najbolje čez noč.

2. Korak

Hladno testo razvaljamo 3 mm debelo in z obroči izrežemo 8 krogov. Testo nato na hitro pregnetemo, ponovno razvaljamo in narežemo 8 trakov, širokih približno 2,5 cm in dolgih 22 cm. Če je testo premehko, ga pred oblaganjem modelov damo za 15 minut v hladilnik. Z ohlajenim testom obložimo še stene modelov in višek testa odrežemo z ostrim nožem (tako, da je testo ravno z robom modela). Obložene modele damo v hladilnik za vsaj 6 ur.

1. Korak

Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Na dotik pokrijemo s plastično živilsko folijo in ohladimo.

1. Korak

Pečico segrejemo na 170 °C. Hladno testo pečemo 15 minut, nato košarice vzamemo iz pečice, jih ohladimo in ločimo od modelov. Ohlajeno testo premažemo s premazom, vrnemo v pečico in pečemo še približno 13–15 minut. Pečene košarice ohladimo na mreži.

1. Korak

Sladko smetano stepemo. Sir mascarpone, sladkor v prahu in kondenzirano mleko gladko zmešamo. Z lopatko v dveh korakih primešamo stepeno smetano. Nadevamo jo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom.

1. Korak

Čokolado za ploščice temperiramo in jo na tanko namažemo na list acetatne folije. Ko čokolada začne matirati, z okroglim izsekovalcem, premera 7–8 cm, “zarežemo” 8 krogov. Ko se čokolada strdi, acetatno folijo obrnemo na list papirja za peko in ploščice previdno odlepimo.

1. Korak

Ohlajene košarice v celoti spiralno nabrizgamo s čokoladnim ganachejem, posipamo s praženimi lešniki in porišemo s slano karamelo. V košarice nabrizgamo mlečno kremo in na vrh položimo čokoladno ploščico. Nežno jo pritisnemo ob kremo. Ploščice spiralno nabrizgamo s karamelnim prelivom toffee in dekoriramo s praženimi lešniki.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,71 €
Skupaj:
51,39 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno