Sestavine:
- 150 g BAM bele čokolade
- 240 ml sladke smetane za stepanje
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
- 2 žlici sladkorja
- BAM preliv mango
Mousse z belo čokolado in mangom prelivom je sladica, ki je izjemno preprosta za pripravo, lahka in zračna, topeča se v ustih, s slastnim sadnim okusom, pripravljena iz samo petih sestavin. Popolna poslastica za vse ljubitelje manga in čokolade.
Kaj sploh je mousse? Mousse je mehka sladica, z včasih lahko in zračno teksturo ali drugič s kremno in gosto strukturo, odvisno od načina priprave. Mousse pripravimo iz stepenega beljaka ali stepene smetane ali kombinacije obojega. Mousse običajno ohlajamo vsaj 3 do 4 ure, najbolje čez noč.
Tokrat pa bomo združili sladek okus bele čokolade in osvežujoč sadni okus mango preliva. BAM preliv Mango vas bo navdušil z izrazitim in osvežujočim okusom sočnega in sladkega manga. Sadni pripravek je narejen iz več kot 70% deleža manga in se tako odlično izkaže kot polnilo za razne sladice ali pa bo s svojim izrazitim okusom ali pa kot preliv popestri okus sladoleda, torte ali hitro pripravljenih rezin in moussa.
Ob mousse z belo čokolado in mangom lahko postrežemo še:
V mikrovalovni pečici ali s pomočjo vodne kopeli raztopite belo čokolado, dokler ni gladka. Dodajte 80 ml smetane za stepanje in premešajte, da se čokolada ne zgosti.
V skledo dodajte preostalo količino sladke smetane, BAM vanilijevo pasto, 2 žlici sladkorja in stepajte z metlico ali paličnim mešalnikom, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Stepeni smetani v postopoma dodajte belo čokolado in mešajte, dokler zmes ne bo gladka. Ne stepajte, sicer bo ujet zrak iz stepene smetane ušel – in mousse bo gost.
Mousse prestavite v servirne desertne kozarce in nato dodajte BAM preliv mango. Hladite 3 ure ali čez noč, da dosežete najboljše rezultate.