Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mini sadne galete

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
mini sadne galete so sladice ki ustreza v vseh pogojih tako po pripravi kot po svojem osvezujocem okusu

Mini sadne galete so sladice, ki ustrezajo v vseh pogojih, tako po pripravi kot po svojem osvežujočem okusu. Mini sadne galete so dejansko pite brez zapisane oblike.

Lahko jim rečemo tudi “pite brez oblike” ali pa “pite za lene gospodinje”, ker zaradi proste oblike njihova priprava ni zahtevna. Jabolčne ali ostale pite za vsem svoj klasični izgled zahtevajo zadostno mero tako časa kot slaščičarske spretnosti.

Mini sadne galete pa bodo prav tako okusne, le pripravili jih bomo veliko hitreje in enostavnejše.

Sadni nadev: priporočamo, da v sadnem nadevu uporabite jagodičevje ali vsaj nekaj jagodičevja. Najbolje bo, če uporabimo sveže sadje, a če tega nimamo, bo zamrznjeno sadje tudi zadostovalo.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mini sadne galete

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 310 g večnamenske moke
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 230 g nesoljenega masla, ohlajenega in narezanega na kocke
  • 120 ml ledene vode, po potrebi še več

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi zmešamo moko, sladkor in sol. Na vrh dodamo na kocke narezano maslo.

2. Korak

Z rezalnikom za pecivo, kuhinjskim robotom ali dvema vilicama narežemo maslo in ga dodamo na suhe sestavine, dokler ni prekrita vsa moka.

3. Korak

V skodelico odmerimo 120 ml vode. Dodamo led. Premešamo. Od tega odmerimo 60 ml vode, saj se je led nekoliko stopil. Po 30 ml hladne vode vlijemo k masi in po vsakem dodajanju premešamo. Ko se testo zlahka poveže, vode ne dodajamo več. Testo bo na otip vlažno in nekoliko lepljivo, vendar ne preveč mokro. Ne dodamo več vode, kot je zahteva recept.

4. Korak

Testo za pito položimo na rahlo pomokano delovno površino. Testo s pomokanimi rokami prepognemo vase, dokler se moka popolnoma ne vpije v maščobo. Oblikujemo ga v kroglico. Testo razdelimo na pol. Z rokami sploščimo vsako polovico v 2.5 cm velik disk.

5. Korak

Vsak disk tesno zavijemo v plastično folijo in hranimo v hladilniku vsaj 2 uri.

6. Korak

Ko valjamo ohlajene diske, z valjarjem rahlo pritiskamo. Začnemo od sredine diska in se pomaknemo v vse smeri, tako da testo obračamo z rokami med zvitki. Zgladimo robove, če opazimo razpoke.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno