Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Makroni s kokosom in jagodami

  • Čas priprave: 1 ura 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
makroni s kokosom in jagodami

Makroni s kokosom in jagodami so sladica s sočno in žvečljivo notranjostjo in hrustljavimi robovi. Dodali jim bomo še sočne jagode in tako pripravili hitro in osvežilno poletno sladico.

Makroni s kokosom in jagodami in kokosa je kombinacija svežega in sladkega okusa, makroni pa imajo tudi rahel okus vanilije in mandljev. So popolna poslastica za pomlad in poletje. Sveže jagode lahko nadomestimo tudi z liofiliziranimi jagodami.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Rahlo zapečena tekstura na zunanji strani makrona se ujema z neverjetno sladko in sočno notranjostjo. Makrone smo tokrat pripravili s kokosom in z mandlji, kot je to značilno za slavne franskoske makrone.

Makroni s kokosom in jagodami obljubijo enostavno pripravo, saj potrebujemo samo šest preprostih sestavin. S sestavinami recepta lahko pripravite med 18 do 20 makronov.

Če vam je všeč francoska različica makronov, smo pripravili nekaj idej za pripravo:

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Makroni s kokosom in jagodami

  • Čas priprave: 1 ura 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 160 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. V veliki skledi z ročnim ali stoječim mešalnikom z lopatko stepamo beljake, sladkor in BAM vanilijevo pasto na srednji do visoki hitrosti, dokler se ne speni in se sladkor večinoma raztopi, vsaj 2 minuti. Dodamo kokos in pazimo, da se kokos poveže z ostalimi sestavinami. Mešanica naj bo mokra in lepljiva. Mešanico tesno pokrijemo s plastično folijo in pokrito pustimo v hladilniku za vsaj 30 minut, da kokos vpije nekaj tekočine. Medtem narezane jagode osušimo s papirnato brisačo. Ne želite, da so preveč mokri. Jagode nežno vmešajte v kokosovo mešanico. Če uporabimo liofilizirane jagode, lahko ta korak preskočimo.
2. Korak Z žlico zajememo maso in ustvarimo piškote. Po dve žlici mešanice položimo na pripravljen pekač – vsaj 2 cm narazen. Prepričamo se, da so kupčki zelo kompaktni. Pečemo do rahlo zlato rjave barve, približno 20-22 minut. Pazimo, da pekač obračamo in tako zagotovimo enakomerno peko. V nasprotnem primeru se lahko nekateri makroni zažgejo. Pustimo, da se popolnoma ohladijo na pekaču.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno