BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Makroni recept in nasveti, kako jih pripraviti

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 2
makroni recept in nasveti kako jih pripraviti

BAM mešanica za makrone ustvari ubogljivo testo, s katerimi lahko pripravimo 20 makronov. Mešanica za makrone odžene strah in trepet, ki ga pred pripravo makronov skoraj zagotovo začuti vsak slaščičar ali slaščičarka. Pripravo sladice, katero pripravimo s spoštovanjem, vanjo ugriznemo polni pričakovanj, si lahko zdaj poenostavimo. Priprava je popolnoma enostavna, saj ji moramo dodati le vodo. Univerzalna uporaba makronov kot samostojne sladice ali kot del dekoracije navduši še tako zahtevne brbončice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Obstajata dve vrsti makronov. V slovenščini sicer poznamo le en izraz, v angleškem jeziku pa poznajo dva. "Macarons" je različica makronov, katere temelj so mandlji, "macaroons" pa je različica makronov, ki temelji na kokosovi osnovi. Naša BAM mešanica za makrone spada v prvo skupino, in sicer temelji na mandljevi osnovi.

Kaj pa sploh so makroni? Gre za francosko sladico, lahko bi ji rekli kar "občutljivi sendvič piškoti s hrustljavo zunanjostjo". Vsak makron ima svojo lupino, v kateri običajno čaka polnilo. A če lupine niso narejene pravilno in so votle, nas tudi dobro polnilo ne reši.

Popolno in enostavno pripravljene makrone lahko napolnite:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Makroni recept in nasveti, kako jih pripraviti

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 2

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak 250 g BAM mešanice za makrone zmešamo s 50 ml vode sobne temperature. Mešanico in vodo nato pri visoki temperaturi stepamo pri približno 5 minut. Dodamo lahko tudi vodotopno barvilo: če uporabimo barvilo na vodni osnovi, odštejemo težo barvila od teže vode iz recepta.
2. Korak Dobljeno zmes nadevamo v dresirno vrečko in na podlagi za peko makronov ali na peki papirju oblikujemo makrone. Polovičke makronov oblikujemo iz približno 10 g dobljene mase. Pripravljene polovičke makronov pustimo počivati 15-20 min, da se na površini naredi skorjica.
3. Korak Polovičke makronov v pečici na 150˚C pečemo približno 15 do 18 minut. Pečene makrone odstranimo s podlage, ko so ohlajeni. Pripravljene makrone hranimo v hladilniku, lahko jih tudi zamrznemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno