BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Lešnikove princeske

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri 20 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 15
lesnikove princeske so sestavljene iz cokoladno-lesnikove kreme in lesnikovega pralineja obdaja pa jih skorjica krhkega sladkega testa z dodanimi lesniki

Sladke in hrustljave žogice iz paljenega testa so tako dobre kot so tudi dobro videti. Obožujemo princeske, saj lahko z njimi ustvariš res veliko različnih okusov.

Zaradi njihove strukture lahko izberemo tudi bolj mehka polnila, saj ni strahu, da bi se razlilo ali razlezlo. Lešnikove princeske so sestavljene iz čokoladno-lešnikove kreme in lešnikovega pralineja, obdaja pa jih skorjica krhkega sladkega testa z dodanimi lešniki.

Recept za lešnikove princeske je del tretje BAM knjige receptov - Moderne sladice.

Moderne sladice lahko pripravite tudi po receptih spodaj:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Lešnikove princeske

 • Čas priprave: 2 uri 20 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 15

Sestavine:

 • 80 g vode
 • 45 g masla
 • ščepec soli
 • 45 g gladke moke
 • 70–75 g jajc

Navodila za uporabo:

1. Korak

Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Smetano A in čokoladno–lešnikov namaz v manjši kozici združimo in med mešanjem segrejemo. Odstavimo, dodamo ožeto želatino in mešamo, da se želatina stopi.

2. Korak

Osnovo prelijemo po čokoladi, počakamo eno minuto in z lopatko počasi mešamo, da se čokolada stopi in se sestavine povežejo. Nazadnje dodamo hladno, tekočo smetano B in z lopatko premešamo v enotno maso.

3. Korak

Kremo pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se folija dotika kreme, in damo za vsaj dve uri v hladilnik.

1. Korak

Sledi priprava sladkega krhkega testa. Maslo, sladkor in moko zmešamo v mehko testo. Dodamo drobljene lešnike in na hitro pregnetemo. Med dvema listoma papirja za peko testo razvaljamo 2 mm debelo in ga damo v hladilnik ali zamrzovalnik.

1. Korak

Pečico segrejemo na 175–180 °C. Vodo, maslo in sol zavremo. Ko zavre, kozico odstavimo in naenkrat z lopatko primešamo vso moko. Ko je moka gladko umešana, kozico pristavimo in testo med mešanjem na srednji temperaturi kuhamo (“palimo”) še dobro minuto ali dve.

2. Korak

Testo prestavimo v plastično posodo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenemu testu postopoma prilivamo razžvrkljana jajca in mešamo tako dolgo, da dobimo enotno, gladko in elastično maso brez grudic.

1. Korak

Z maso napolnimo dresirno vrečko, ki smo jo opremili z večjim okroglim nastavkom, in na silikonsko podlago nabrizgamo 10 enako velikih kupčkov (ali 12 manjših). Pri tem pazimo, da maso brizgamo dovolj narazen in med brizganjem držimo dresirno vrečko pokončno.

2. Korak

Sladko krhko testo vzamemo iz zamrzovalnika in izrežemo 10 krogov, premera 4–5 cm. Vsak izrezan krog položimo na vrh nabrizganega testa in nežno pritisnemo. Damo v pečico na srednjo rešetko (ali eno nižje) in pečemo 30 minut. Pekač nato na hitro izvlečemo, vsako princesko prebodemo z zobotrebcem in pečemo še 10 minut. Pečene princeske takoj vzamemo iz pekača in jih ohladimo na mreži.

1. Korak

Dobro ohlajeno kremo vzamemo iz hladilnika in jo z ročnim mešalnikom stepemo (stepamo tako dolgo, da krema naraste in postane puhasta).

2. Korak

Ohlajene princeske zgoraj na sredini preluknjamo z večjim okroglim nastavkom. Kremo nadevamo v dresirno vrečko in princeske napolnimo skoraj do vrha, nato v sredino kreme nabrizgamo še lešnikov praline.

3. Korak

Z ostankom kreme nabrizgamo vrh princesk, da zakrijemo luknje in princeske poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,29 €
Skupaj:
38,61 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno