Sestavine:
- 4 beljake
- 1/4 čajne žličke vinskega kamna
- 200 g sladkorja
- en pritisk BAM vanilijeve paste
Dobro, pred vami so domači krofi, tokrat polnjeni z vanilijevo kremo. Kaj pa z beljaki, ki so ostali od priprave krofov? Velikokrat se sicer zgodi, da nam od priprave sladice ali druge jedi, kot so naprimer testenine, ostane polna skleda beljakov. Z njimi se lahko pripravi različne sladice, zato z vami delimo idejo, kako jih porabiti. Pripravili smo recept, na katerega smo prepričani, da še niste pomislili pa je njegova priprava popolnoma enostavna.
S preostalimi beljaki lahko pripravite meringa piškote. Enostavni piškoti, kjer pravila oblik ne obstajajo. Bolj kot so nepravilnih oblik, boljši so. Z beljaki, ki so ostali od peke krofov, pripravimo francosko meringo, ki piškotom daje hrustaljvo zunanjost, hkrati pa ohranja sočno notranjost. Podobno kot "marshmallow" penice.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Obstajajo tri vrste meringue, med njimi je tudi francoska, ki jo velikokrat poimenujemo kar "navadna meringa". Beljake, ki so ostali po peki krofov, vinski kamen in granuliran sladkor stepamo toliko časa, dokler ne dobimo lahkih, puhastih, gostih in zračnih vrhov.
Pripravljeno meringo bomo na pripravljen pekač za peko oblikovali v poljubne oblike, jim dodali BAM prelive in odlično izkoristili idejo o porabljenih beljakih, ki ostanejo po peki tradicionalih krofov.
Namesto piškotov z meringo, lahko beljake porabimo tudi tako, da pripravimo tudi: