Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Krofi, kam pa z beljaki?

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
krofi kam pa z beljaki

Dobro, pred vami so domači krofi, tokrat polnjeni z vanilijevo kremo. Kaj pa z beljaki, ki so ostali od priprave krofov? Velikokrat se sicer zgodi, da nam od priprave sladice ali druge jedi, kot so naprimer testenine, ostane polna skleda beljakov. Z njimi se lahko pripravi različne sladice, zato z vami delimo idejo, kako jih porabiti. Pripravili smo recept, na katerega smo prepričani, da še niste pomislili pa je njegova priprava popolnoma enostavna.

S preostalimi beljaki lahko pripravite meringa piškote. Enostavni piškoti, kjer pravila oblik ne obstajajo. Bolj kot so nepravilnih oblik, boljši so. Z beljaki, ki so ostali od peke krofov, pripravimo francosko meringo, ki piškotom daje hrustaljvo zunanjost, hkrati pa ohranja sočno notranjost. Podobno kot "marshmallow" penice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Obstajajo tri vrste meringue, med njimi je tudi francoska, ki jo velikokrat poimenujemo kar "navadna meringa". Beljake, ki so ostali po peki krofov, vinski kamen in granuliran sladkor stepamo toliko časa, dokler ne dobimo lahkih, puhastih, gostih in zračnih vrhov.

Pripravljeno meringo bomo na pripravljen pekač za peko oblikovali v poljubne oblike, jim dodali BAM prelive in odlično izkoristili idejo o porabljenih beljakih, ki ostanejo po peki tradicionalih krofov.

Namesto piškotov z meringo, lahko beljake porabimo tudi tako, da pripravimo tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Krofi, kam pa z beljaki?

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V skledi električnega mešalnika z nastavkom za stepanje na srednji hitrosti stepamo beljake in vinski kamen toliko časa, da dobimo rahlo penasto zmes. Takšna postane po približno 30 sekundah do 1 minute stepanja. Povečamo hiitrost mešalnika na najvišjo in počasi, a enakomerno dodajamo sladkor. Nadaljujemo s stepanjem, nekje med 5 do 7 minut. Proti koncu mešanja dodamo še BAM vanilijevo pasto.
1. Korak Pečico segrejte na 170°C. Dva pekača za peko piškotov oblečemo v papir za peko. Z jedilno žlico ali žlico za sladoled na pekač za piškote naložimo kupčke iz francoske meringe. Med vsakim pustimo približno 3 cm prostora, saj se bodo kepice še razlezle. Z majhno lopatico (ali hrbtno stranjo žlice) poravnamo kupčke in iz njih oblikujemo nepravilne kroge. Na meringue nakapamo približno 2 čajni žlički izbranega BAM preliva, nato pa ga s konico noža (ali nabodala) rahlo zavrtimo v kupčke meringue. Pekače za peko prestavimo v pečico. Temperaturo pečice znižamo na 120°C in pečemo toliko časa, da se meringa ne posuši na dotik (BAM prelivi se bodo takrat rahlo stopila v kremo). Običjano jih pečemo dobro uro, lahko pa so pečeni prej ali kasneje, odvisno od pečice. Ko so piškoti pečeni, jih pustimo, da se v pečici ohladijo do konca. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,23 €
Skupaj:
20,07 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno