
Sestavine:
- 6 beljakov
- 225 g sladkorja
- ščep soli
- ¼ čajne žličke vinskega kamna
- 450 g masla
- 2 čajni žlički BAM vanilijeve paste
Pred vami stoji torta. Prav tako ponosno pred njo stojite vi, saj veste, da so okusi na mestu. Da pa bo torta še lepša (in boste pred njo še bolj ponosno stali vi), potrebuje dekoracijo. Dekoracija tort je zadnji korak, a eden izmed najbolj pomembnih. Na voljo je več različic dekoracije tort, mi smo se tokrat odločili, da z vami delimo recept za pripravo švicarske maslene kreme.
Priprava maslene kreme v evropskem slogu je nekoliko bolj zapletena kot izdelava po ameriškem: običajno je potrebno kremo kuhati, pogosoto pa težave prinaša tudi segrevanje sladkorja.
Lahka in ne presladka švicarska maslena krema je narejena tako, da beljak in sladkor kuhamo skupaj v vroči vodni kopeli toliko časa, da sladkor raztopi. Zmes nato odstavimo z ognja in stepamo, dokler ne nastanejo trdi vrhovi. Ko se ohladi, postopoma dodajamo maslo, dokler zmes ne nastane gladka glazura. Tako dobimo švicarsko masleno kremo.
Ne pozabimo pa še na BAM vanilijevo pasto, ki v tem receptu igra dvojno vlogo: s semeni burbonske vanilije skrbi za še lepši izgled, kot najpogosteje uporabljena začimba v slaščičarstvu pa skrbi, da vse sestavine odlično razumejo.
Rezultat je super svilnata maslena krema, ki se dobro razmaže po tortah in ki jo mnogi profesionalni peki raje uporabljajo za dekoracijo tort.
Sestavine so primerne za troslojno torto pekača s premerom 20 cm.
BAM nasvet: torto najlažje dekorirate oziroma s prelivom oblijete tako, da začnete v sredini in se s prelivanjem bližate robovom. Prelivate jo toliko časa, dokler ne porabite vsega nemenjenega preliva za torto. Ko je torta oblita, jo z lopatko dvignete in odstranite odvečno glazuro oz. preliv. Še več nasvetov o dekoraciji tort vas čaka tukaj.