Sestavine:
- 240 ml ohlajene sladke smetane za stepanje
- 130 g BAM temne čokolade
- 2 žlici neslanega masla
- 2 žlici kuhanega espressa ali zelo močne kave
- 3 jajčne beljake
- žlica sladkorja
- Maline in stepena smetana
Klasični čokoladni mousse v kozarcu popestri še tako klasično večerjo. Čokoladni mousse pripravljen v kozarcu izgleda res elegantno, hkrati pa je tudi praktičen. Serviran in postrežen v kozarcu je lahko pripravljen dan prej. Gost, kremast in bogat čokoladni mousse pripravite z BAM temno čokolado, saj boste tako dobili pravi grenko-sladek okus.
BAM čokoladni nasvet: preden v čokoladni mousse dodate rumenjake, preverite, da je čokoladna ravno pravega okusa. Če je čokoladna prevroča, se bodo jajca skuhala, če je prehladna, bodo zakrnila in se tako sestavine med sabo sploh ne bodo povezale. Nekaj stopljene čokolade dodajte na spodnjo ustnico, tako boste najlažje določili pravo temperaturo.
Če želite okus čokoladnega moussa še popestriti, mu lahko dodate maline ali jagode, lahko pa pripravite čokoladni mousse z Ruby čokolado.