BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kremni čokoladni mousse v kozarcu

  • (2)
  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
kremni cokoladni mousse v kozarcu

Klasični čokoladni mousse v kozarcu popestri še tako klasično večerjo. Čokoladni mousse pripravljen v kozarcu izgleda res elegantno, hkrati pa je tudi praktičen. Serviran in postrežen v kozarcu je lahko pripravljen dan prej. Gost, kremast in bogat čokoladni mousse pripravite z BAM temno čokolado, saj boste tako dobili pravi grenko-sladek okus. 

BAM čokoladni nasvet: preden v čokoladni mousse dodate rumenjake, preverite, da je čokoladna ravno pravega okusa. Če je čokoladna prevroča, se bodo jajca skuhala, če je prehladna, bodo zakrnila in se tako sestavine med sabo sploh ne bodo povezale. Nekaj stopljene čokolade dodajte na spodnjo ustnico, tako boste najlažje določili pravo temperaturo.

Če želite okus čokoladnega moussa še popestriti, mu lahko dodate maline ali jagode, lahko pa pripravite čokoladni mousse z Ruby čokolado.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Kremni čokoladni mousse v kozarcu

  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 240 ml ohlajene sladke smetane za stepanje
  • 130 g BAM temne čokolade
  • 2 žlici neslanega masla
  • 2 žlici kuhanega espressa ali zelo močne kave
  • 3 jajčne beljake
  • žlica sladkorja
  • Maline in stepena smetana

Navodila za uporabo:

1. Korak Sladko smetano stepite tako, da se na vrhu začnejo delati majhni vrščički. Če bo smetana dobro ohlajena, se bo tudi dobro stepala.
2. Korak Čokolado stepite nad vodno kopeljo. Čokolado, na kocke narezano maslo in espresso postavite v posodo, pod katero je vroča, ne vrela voda. Mešajte toliko časa, da dobite gosto zmes, torej, da se čokoladne kapljice popolnoma raztopijo. Čokoladno mešanico odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Ne pustite, da se čokolada popolnoma ohladi.
3. Korak Ko ste odstranili čokoladno mešanico z ognja in se je začela ohlajati, stepite beljake. Stepajte jih toliko časa, dokler ne bodo čisto penasti in bodo začneli ohranjati obliko. Takrat dodajte sladkor in stepajte toliko časa, da začnejo beljaki tvoriti trdne vrhove.
4. Korak Preverite, če je čokoladna mešanica dovolj ohlajena in ji nežno dodajte približno tretino stepenih beljakov. Nato nežno vmešajte približno tretino stepene sladke smetane in rahlo mešajte, da dobite enotno zmes. Nato počasi dodajate še preostale beljake in stepeno smetano. Postopek ponavljajte toliko časa, da porabite vso stepeno smetano in stepene beljake, čokoladna zmes pa je enotne strukture.
5. Korak Čokoladni mousse nato z žlico dodajte v pripravljene kozarčke. Po želji ga lahko okrasite z malinami ali stepeno smetano.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno